DünyaSavaşta son dakika... Netanyahu fitili ateşledi! İsrail füzeleri peş peşe ateşledi...

CANLI Savaşta son dakika... Netanyahu fitili ateşledi! İsrail füzeleri peş peşe ateşledi...

26.09.2024 - 09:21 | Son Güncellenme:

Hizbullah 19 saat aranın ardından İsrail'in kuzeyini füze sağanağına tuttu, Al Jazeera muhabiri Lübnanlı grubun ateş altında pazarlık yapmayacağını belirtiyor. İsrail ordusu ise, sınırın sıfır noktasından fotoğraflar paylaştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni kan gölüne çevirdiği savaşta 356, Lübnan sınırındaki çatışmada ise 355'inci güne girildi. Orta Doğu'yu temellerinden sarsan gelişmeleri canlı blog sayfasına taşıyoruz.

megaphone

CANLI AKTARIYORUZ

8,7 MİLYAR DOLARLIK ASKERİ YARDIM PAKETİ

 

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere ülkenin devam eden askeri çabalarını desteklemek üzere ABD tarafından 8,7 milyar dolarlık bir yardım paketi sağlandığı duyuruldu.

LÜBNAN HAVA SAHASINI TERK ETMEYE ZORLADIK

 

Hizbullah, İsrail'e ait 2 savaş uçağını Lübnan hava sahasını terk etmeye zorladığını ve İsrail'in kuzeyindeki bazı askeri hedeflere saldırılar düzenlediğini duyurdu.

HİZBULLAH SALDIRI VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Hizbullah, İsrail'e karşı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Füzelerle gerçekleştirilen saldırının görüntülerini Hizbullah sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Haberin Devamı
MISIR'DAN "LÜBNAN VE GAZZE'DE ACİL ATEŞKES" ÇAĞRISI

 

Mısır, bölgede kapsamlı bir sükunetin sağlanması için önerilen girişimleri desteklediğini belirterek Lübnan ve Gazze Şeridi'nde "acil, kalıcı ve kapsamlı" ateşkes çağrısında bulundu.

SCHOLZ, İSRAİLLİ MUHALİF SİYASETÇİ GANTZ İLE GÖRÜŞTÜ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, İsrail'de muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz ile Berlin'de bir araya geldiği bildirildi.

39 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİK

Yemen'deki İran destekli Husiler, bu hafta balistik füzeler, kanatlı füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) 39 operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Haberin Devamı
'ORTA DOĞU'DA TOPYEKUN SAVAŞ GÖRMEK İSTEMİYORUZ'

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail ile Hizbullah arasındaki tansiyonun düşürülmesi ve 21 günlük ateşkes çağrısını yinelerken, topyekun savaşın bölgede hiçbir şeye çare olmayacağını vurguladı.

 

LÜBNAN'IN GÜNEY BÖLGELERİNE SALDIRI DÜZENLENDİ

 

İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik hava saldırıları devam ediyor. İsrail ordusunun Nabatieh ilinin kırsal kesimine düzenlediği saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.