DünyaKayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

12.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

2011’de 22 aylıkken kaybolan ve bulunamayan Ayla’nın annesi, kızının babasıyla yakınlarına açtığı ölüme neden olma davasında taraflarla uzlaştı. Ancak yetkililer, ceza soruşturmasının devam edeceğini açıkladı.

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

Ayla Reynolds 2010’da ABD’nin Maine eyaletinde Trista Reynolds ile Justin DiPietro’nun kızı olarak doğdu. Anne uyuşturucu tedavisi gördüğü için bebek devlet tarafından geçici olarak babasına verildi. Ancak Ayla 2011’de 22 aylıkken babasının evinde kayboldu. Dereler  de dahil aylar süren aramalara rağmen bugüne kadar bulunamadı.

Haberin Devamı

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

22 aylıkken kaybolan Ayla Reynolds tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Babasının evinde Ayla’nın kanı da bulunmasına rağmen olay çözülemedi. Adli makamlar ortada bir ceset olmasa da bulunamadığı için 2017’de küçük kızı ölü ilan etti. Bunun üzerine anne Trista Reynolds, kızının babası Justin DiPietro’ya, o sırada evde bulunan DiPietro’nun kız kardeşiyle evin sahibi olan annesine “ölüme neden olma” suçlamasıyla dava açtı.

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

Ayla Reynolds 2011’de babasının ailesine ait bu evden kayboldu.

ARAŞTIRMAYA DEVAM

Aileyi acıya, korkuya, fiziksel yaralanmalara neden olarak kızının ölümüne yol açmakla suçlayan Trista Reynolds, ne var ki geçtiğimiz günlerde sanıklarla anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın şartları açıklanmazken, Ayla’nın kaybolmasıyla ilgili cezai soruşturmanın kapanmayacağı, aradan 13 yıl geçse de soruşturmanın devam edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

Ayla’nın annesi Trista Reynolds 2018’da kızının ölümüne neden olmakla suçladığı babası Justin DiPietro’nun fotoğrafını taşımıştı.

AP’nin haberine göre, eyalet sözcüsü Shannon Moss önceki gün yaptığı açıklamada “Soruşturma hâlâ aktif ve dedektifler tüm ipuçlarını takip etmeye devam ediyor” dedi. 13 yıl geçmesine rağmen dosyanın adli makamlarca kapatılmamasının tüm kayıp çocuk davalarında emsal oluşturması gerektiği bildirildi.

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

LİLY’Yİ ÖLDÜREN ÇOCUK YETİŞKİN MAHKEMESİNDE

ABD’nin Wisconsin eyaletinde 2022’de 10 yaşındaki Iliana Lily Peters adlı kız çocuğu bisikletle evine dönerken kuzeni, 14 yaşındaki Carson Peters-Berger tarafından ormana götürülüp, boğularak öldürüldü. Berger’in tecavüz edip yapraklarla gizlediği Lily’nin cesedi ertesi gün bulundu. Cinayetten ve cinsel saldırıdan tutuklanan Berger’in yetişkin değil, çocuk mahkemesinde yargılanması için avukatları tarafından yapılan başvuru reddedildi. Yargıç Steven Gibbs, “Sanığın planlı şekilde işlediği vahşet için çocuk mahkemesinde yargılanması olayı çok hafife almak olur” dedi. Yargıçın isabetli karar verdiğini bildiren Wisconsin temyiz mahkemesi de sanığın yetişkin mahkemesinde yargılanacağını açıkladı. Bu, sanığın çocuk indiriminden faydalanmaması anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Kayıp Ayla’nın 13 yıllık davası

MADELEİNE DE BULUNAMADI

İngiliz McCann ailesinin kızları Madeleine, tatil yaptıkları Portekiz’in Algarve bölgesindeki turistik tesiste 3 Mayıs 2007 akşamı kayboldu ve tüm aramalara rağmen bulunamadı. Madeleine 4’üncü yaş gününe birkaç gün kala, annesi Kate ile babası Gerry McCann’in yemek için 120 metre mesafedeki restorana gittiği sırada otel odasından kaçırıldı ve kayıplara karıştı. Avrupa çapında yapılan çok detaylı aramalara rağmen 17 yıldır bulunamayan Madeleine’in de akıbeti bilinmiyor.