Dünya İşte Putin'in sır gibi saklanan ailesi! Ardı arkası kesilmiyor

İşte Putin'in sır gibi saklanan ailesi! Ardı arkası kesilmiyor

24.03.2022 - 07:16 | Son Güncellenme:

Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişiminde yaklaşık 1 ay geride kaldı. Savaşın uzamasıyla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çevresinde yaşananlara ilişkin iddialar da gündemden düşmüyor. Putin'in ailesiyle ilgili olanlar ise şu an en çok merak edilenler arasında.

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın karşısında kimi zaman judo yaparken, kimi zaman da üstü çıplak şekilde ata binerken pozlar vermeyi seven bir lider. Putin'in buna benzer verdiği pozlar gazete ve televizyonlarda kendine oldukça sık şekilde yer bulurken, özel hayatına ilişkin bilgiler ise sır gibi saklanıyor. Uzun soluklu basın açıklamalarıyla sık sık televizyonlarda boy gösteren Putin’in çocukları da kamuoyunda gizliliğini koruyan detaylar arasında. 69 yaşındaki liderin Lyudmila Shkrebneva ile olan evliliğinden 2 kızı olduğu bilinse de bu konu hakkında çok az detaya sahibiz.

İşte Putinin sır gibi saklanan ailesi Ardı arkası kesilmiyor

Haberin Devamı

Putin, 2018 yılında yaptığı açıklamada iddialara şöyle tepki göstermişti:

“Özel hayatıma müdahale edilmesine asla izin vermem, buna saygı duyulmalı. Sümüklü burunları ve erotik fantezileriyle başkalarının hayatına burnunu sokanlara karşı tavrım hep olumsuz oldu.” 

Geçtiğimiz hafta sonu Fransa’nın Biarritz kentinde bir grup, Putin’in kızı olduğu belirtilen Katerina Tikhonova'ya (asıl adı Yekaterina Vladimirovna Putina) ait olan bir villaya girerek bu evin Ukraynalı mülteciler için bir sığınak olduğunu ilan etti. Yine geçtiğimiz haftalarda Putin’in en büyük kızı olduğu belirtilen Maria Faaseen'e (asıl adı Mariya Vladimirovna Putina) ait olan ve Amsterdam'da bulunan bir arazinin işgal edildiği de basına yansıdı. Göstericiler araziye, “Babanız bütün bir ülkeyi ve özgür halkını yok ediyor. Lütfen kalbinizi babanızın bunu durdurması için kullanın" şeklinde notlar bıraktı.

‘ÇOCUKLARI HEP ŞIMARTIYORDU’

Haberin Devamı

Vladimir Putin’in eski eşi Lyudmila Shkrebneva evliliğinden 2 kızı olduğu biliniyor. Putin’in 2 kızının St. Petersburg Devlet Üniversitesi'nde sahte kimlikle okuduğu da iddialar arasında.

İşte Putinin sır gibi saklanan ailesi Ardı arkası kesilmiyor

Şu an 36 yaşında olan Maria Mariya Vladimirovna Putina’nın, pediatrik endokrinolog olduğu ve Hollandalı iş adamı Jorrit Faassen ile evli olduğu iddia edilirken, 35 yaşındaki Katerina Yekaterina Vladimirovna Putina’nın ise Rusya’da sportif başarılarıyla tanınıyor.

Putin’in her iki kızıyla da arasının nasıl olduğu bilinmezliğini korurken, film yapımcısı Oliver Stone'un Putin ile yaptığı röportajda torunlarına çok az zaman ayırdığını söylediği biliniyor. Putin’in eski eşi Lyudmila Shkrebneva ise evliliklerine dair verdiği detaylarda, “Ben kızlarımızı sürekli disipline etmeye çalışırken o sürekli şımartıyordu. Şu an büyüdüler ve birer lüks düşkünü hale geldiler” şeklinde konuşmuştu.

KÜÇÜK KIZINI BAŞKANLIĞA MI HAZIRLIYOR?

Vladimir Putin’in küçük kızı Katerina Tikhonova’nın geçtiğimiz yıl St. Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'na konuşmacı olarak katılması ve burada yaptığı kısa konuşma, Putin’in küçük kızını 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerine hazırladığı şeklinde yorumlandı.

Putin'in hayatı yazan Natalia Gevorkyan, "Rusya'da bir kadının seçimlere katılması oldukça ilginç ve modern bir siyasi deney. 2024 yılında Katerina 38 yaşında olacak. Teorik olarak, cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilir ve babasının daha sakin bir hayat sürmesini sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL HAYATINA İLİŞKİN SÖYLENTİLER BİTMİYOR

Vladimir Putin, Lyudmila Shkrebneva evliliğini sonlandırdıktan sonra resmi olarak hiçbir zaman evlenmedi. Özel hayatı sır gibi saklanan liderin aşk hayatına ilişkin söylentiler uzun süredir konuşuluyor olsa da bu konuda hiçbir zaman net bir bilgiye ulaşılamadı.  Rusya Devlet Başkanı'nın merak konusu olan aşk hayatında farklı isimler konuşulmaya devam ediliyor ve Putin’in bu ilişkilerden doğan çocuklarının olduğu söylentileri sık sık dile getiriliyor.

İşte Putinin sır gibi saklanan ailesi Ardı arkası kesilmiyor

Uzun yıllardır Vladimir Putin ile Rus jimnastikçi, oyuncu ve siyasetçi Alina Kabaeva arasında bir ilişki olduğundan bahsediliyor. Hatta çiftin 4 çocuğu olduğu ve bu çocukların da İsviçre’de yaşadığı konuşulanlar arasında. Bu iddia net bir şekilde doğrulanamadığı halde Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırmasından sonra change.org’da başlatılan bir imza kampanyasında Putin’in İsviçre’de bulunan çocuklarının ve Alina Kabaeva’nın ülkeden yollanması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şu ana kadar 50 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Vladimir Putin’e Adolf Hitler benzetmesi yapılan kampanyada, "Eva Braun'u Führer'ine yollayın" başlığı kullanıldı. Putin’in en gözde sevgilisinin Kabaeva olduğu söylenen imza kampanyasında, “İsviçre, modern tarihte ilk kez tarafsızlığı bozdu ve Rusya karşıtı bir tavır aldı. Ancak şimdi çocuklarıyla birlikte en sevdiği metresi sizin eyaletinizin sınırları içinde saklanıyor" ifadeleri kullanıldı.

Alina Kabaeva'nın Putin ile aşk yaşaması dışında Rusya’da siyaset yaptığı dönemde hatalı kararlar aldığı belirtilen imza kampanyasında 'Dima Yakovlev'  olarak bilinen ve Rus yetimlerinin ABD vatandaşları tarafından evlatlık alınmasını yasaklayan yasa tasarısında da önemli rol sahibi olduğu vurgulandı.

Başka bir iddiaya göre ise Putin, aile üyelerini Altay dağlarında bulunan nükleer sığınaklara yerleştirdi. Siyaset bilimci Valery Solovey’in iddiasına göre Putin’in sevgilisi olduğu iddia edilen Kabaeva ve çocukları, Putin’in önceki evliliğinden olan 2 kızı ile birlikte Altay dağlarında bulunan ve yüksek teknolojiye sahip olan bir sığınakta kalıyor.

İşte Putinin sır gibi saklanan ailesi Ardı arkası kesilmiyor

Haberin Devamı

Alina Kabaeva’nın Aralık 2021’de Moskova’da bir etkinlikte görüldüğü biliniyor. Kabaeva’nın seyahatlerini büyük bir gizlilik ile yaptığı belirtilirken, bu seyahatlerde sahte kimlikler kullandığı düşünülüyor. İkili arasındaki ilişkinin 2008 yılında başladığı ve Putin’in 30 yıllık evliliğini sonlandırmasının arkasındaki nedenin de bu ilişki olduğu iddia ediliyor.

PUTİN’İN GİZLİ AŞKI

Vladimir Putin’in aşk hayatındaki tek kişinin Alina Kabaeva olmadığı, Rusya Devlet Başkanı'nın 2000’li yılların başında henüz evliyken temizlikçi olarak çalışan Svetlana Krivonogikh ile de bir ilişki yaşadığı iddia ediliyor. Putin’in bu ilişkiden de bir çocuğu olduğu belirtiliyor.

İşte Putinin sır gibi saklanan ailesi Ardı arkası kesilmiyor

Svetlana Krivonogikh’in mütevazı bir hayat yaşarken bir anda zenginleşmesi de bu ilişkinin bir sonucu olarak görülüyor. Krivonogikh'in, Monako şehrinde bulunan ve dünyanın en lüks yat limanlarından biri olan Hercules Limanı'na bakan bir evi nasıl aldığı bilinmezliğini koruyor. Svetlana Krivonogikh'in Kremlin bağlantılı bir bankada hissesi olduğu ve iş imparatorluğunun yaklaşık 76 milyon sterlin değerinde bir mülk portföyüne sahip olduğu söyleniyor. Krivonogikh'in kızı olan Luiza Rozova’nın tam da Krivonogikh'in Putin ile birlikte olduğu dönemde, 2000'li yılların başında doğduğu belirtiliyor.

18 yaşındaki Luiza Rozova’nın 83 bin takipçili Instagram hesabı annesine ait olan lüks evde yapılan paylaşımların ardından kısa sürede silindi ve o günden sonra Luzia’dan haber alınamadı.