Dünyaİngiltere'de 13 yaşındaki kız çocuğu sığınmacıların kaldığı otele saldırmaktan suçlu bulundu

İngiltere'de 13 yaşındaki kız çocuğu sığınmacıların kaldığı otele saldırmaktan suçlu bulundu

14.08.2024 - 16:49 | Son Güncellenme:

Çocuğun 31 Temmuz'da Aldershot, Hampshire'daki protestolar sırasında sığınmacıların kaldığı Potters International Hotel'inin girişini yumruklayıp tekmelediği görüldüğü belirtildi.

İngilterede 13 yaşındaki kız çocuğu sığınmacıların kaldığı otele saldırmaktan suçlu bulundu

İngiltere'de 13 yaşındaki bir kız çocuğu, aşırı sağcıların sığınmacıların kaldığı bir otele düzenledikleri şiddet eylemlerine katılması nedeniyle suçlu bulundu.

Haberin Devamı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre, Basingstoke Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, çocuğun 31 Temmuz'da düzenlenen Aldershot, Hampshire'daki protestolar sırasında Potters International Hotel'inin girişini yumruklayıp tekmelediği görüldüğü belirtildi.

Suçlamaları kabul etmesinin ardından mahkeme çocuğu suçlu bularak, kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Cezasının gelecek ay belli olacağı açıklandı.

'AŞIRI SAĞIN HAYDUTULUĞU'

29 Temmuz'da bir dans kursuna yapılan bıçaklı saldırıda, saldırganın Müslüman ve göçmen kökenli olduğu yönündeki yanlış haberler ardından aşırı-sağcıların şiddet eylemleri Southport kasabasında bulunan bir camiye saldırımalarıyla başladı.

İngiltere başbakanı Kier Starmer yaptığı açıklamada, üç kız çocuğun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırının ardından ülkeyi saran protestolarda yaşanan şiddet olaylarını 'aşırı sağın haydutluğu' olarak nitelendirerek kınadı.
Ulusal Polis Şefleri Konseyi (NPCC) tarafından yapılan açıklamada, pazartesi itibarıyla ayaklanmalara katılan 975 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

İngiltere'de Merseyside Polisi, salı günü Southport'ta bir bıçaklı saldırı sonucu üç çocuğun yaşamını yitirdiğini, 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Olay, Taylor Swift temalı bir dans atölyesinde meydana geldi. İki saat süren etkinlikte bir yoga eğitmeni ve bir dans eğitmeni görev alıyordu. Polisin yaptığı ilk açıklamada, 6 ve 7 yaşındaki kız çocuklarının hayatını kaybettiği bildirilmişti. 

Son olarak, yaralı halde hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesi ile ölü sayısı üçe yükseldi. Yaralı halde kurtulan sekiz çocuk ve iki yetişkinin ise hastanede tedavileri devam ediyor. Hem yetişkinlerin hem de beş çocuğun durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Olayın ardından 17 yaşındaki saldırgan, öldürme ve cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına alındı. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, polisler olayın terör bağlantılı olmadığını aktardı.

İlk başta kanlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin 'Ali' adında bir mülteci olduğu ve 'İngiltere'ye bir yıl önce geldiği' şeklinde yanıltıcı haberler kamuoyuna yansıdı.

Haberin Devamı

Fakat sonrasında saldırıyı 17 yaşındaki Axel Muganwa Rudakubana adlı saldırganın düzenlediği açıklandı. Axel'in Galler'in başkenti Cardiff'te doğduğu, 2013'te Southport bölgesine taşındığı aktarıldı.

İngiltere'de çocuklara yönelik düzenlenen saldırıların en ağırı 1996 yılında gerçekleşti. 43 yaşındaki Thomas Hamilton, İskoçya'nın Dunblane kentindeki bir okulun spor salonunda 16 anaokulu öğrencisini ve öğretmenlerini vurarak öldürdü. Olayın ardından, ülkede bireysel silah kullanımı yasaklandı.