Dünyaİki adayın kritik randevusu

İki adayın kritik randevusu

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi, Demokrat Partili Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı eski başkan Donald Trump ilk kez canlı yayında karşı karşıya geliyor.

İki adayın kritik randevusu

Türkiye saatiyle Çarşamba sabaha karşı gerçekleşecek tartışma, iki aday için kritik öneme sahip. Zira Başkan Joe Biden, Trump’la münazarasındaki kötü performans sonrası adaylıktan çekilmişti.

Haberin Devamı

VOA’nın haberine göre, birbirleriyle hiç tanışmayan ve konuşmayan iki aday, Philadelphia’daki Ulusal Anayasa Merkezi’nde karşı karşıya gelip, ABC News sunucuları David Muir ve Linsey Davis’in sorularını yanıtlayacak. Tartışma, resmi seçim gününden 8 hafta önce yapılsa da, bazı eyaletlerde başlayacak erken oy verme işleminin birkaç gün öncesine rastlıyor.

Pazar günü yayınlanan bir anket, Trump’ı ulusal çapta yüzde 48-47 önde gösterirken, Harris’in de kritik Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania eyaletlerinde önde göründüğünü vurguladı. Önemli diğer eyaletler Arizona, Georgia, Nevada ve Kuzey Carolina’da ise iki aday berabere.