DünyaHamas, Hizbullah'ı İsrail saldırısı için kutladı

Hamas, Hizbullah'ı İsrail saldırısı için kutladı

25.08.2024 - 15:54 | Son Güncellenme:

Yazılı açıklama yapan Filistinli grup, Lübnanlı askeri gücün İsrail'in derinliklerindeki stratejik ve hassas hedefleri vurduğunu kaydetti.

Hamas, Hizbullahı İsrail saldırısı için kutladı

Hamas, İsrail'in içlerinde stratejik ve hassas hedeflere düzenlediği nitelikli büyük saldırı dolayısıyla Hizbullah'ı kutladığını ve İsrail'in Lübnan'daki gerilimi tırmandırmasını kınadığını duyurdu.

Haberin Devamı

Hamas, Hizbullah ile İsrail arasında bu sabah tırmanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamaya göre Hamas, Tel Aviv'in Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlediği suikasta misilleme olarak İsrail'in derinliklerinde stratejik ve hassas hedeflere nitelikli bir saldırıyla karşılık vermesinden dolayı Hizbullah'ı tebrik etti.

Hamas, bunun, İsrail'e atılmış güçlü bir tokat olduğunu ve Tel Aviv'e "Filistin ile Lübnan halkına karşı işlediği suç ve terörün karşılıksız kalmayacağı" mesajı verdiğini belirtti.

Ayrıca Hamas Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'ta devam eden saldırıları ve işlediği suçların yanı sıra İsrail'e verdiği destek ve ortaklığından dolayı Lübnan'da yükselen gerilimin yansımalarından tam anlamıyla ABD'yi sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını iddia ederek Lübnan'a "önleyici saldırı" başlattığını duyurmuştu.

Bunun ardından Hizbullah, 30 Temmuz'da Beyrut'ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta karşı İsrail'e misilleme saldırısı başlattığını açıklamıştı.

Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roketin yanı sıra bir dizi insansız hava aracıyla (İHA) İsrail ordusuna ait noktaların hedef alındığını ifade etmişti.

İsrail ordusu, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırılara 100 kadar savaş uçağının katıldığını ve İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40'ının vurulduğunu öne sürmüştü.