09.09.2022 - 13:32 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Rusya'dan ABD'ye, Filipinler'den Fransa'ya, Avustralya'dan Kenya'ya, Hindistan'dan Brezilya, Norveç'ten Çin'e, Güney Afrika'dan Ukrayna'ya... Dünyanın dört bir yanında, 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth için yas var. İngilizler sabah uyanır uyanmaz Kraliçe'nin evi Buckingham Sarayı'nın önüne koştu. Kalabalıklar akın akın ellerindeki çiçekleri sarayın duvarına bıraktı, içlerinden bazılarının gözyaşlarına boğulduğu görüldü.
Sri Lanka, Norveç, ABD, Avustralya, Fransa ve Kanada gibi ülkelerde bayraklar yarıya indirildi. Avustralya ve Yeni Zelanda gibi yerlerde ayrıca top atışları yapıldı.
Uluslararası haber ajansları AFP ve AP, yeryüzünün her bölgesinden fotoğraflar servis ediyor.
Kraliçe Elizabeth'in vefat ettiği İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nden ayrılan Kral III. Charles, yeni unvanıyla ilk kez görüntülendi. BBC, Britanya'nın yeni kralının bir konuşma yapmasının beklendiğini bildiriyor.
Güney Afrika Durban'daki Moyo Pier plajı. Bir kum heykeltraşı, Kraliçe Elizabeth'e mesajın yer aldığı eserine son dokunuşları yapıyor.
Eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko, Kiev'deki Britanya Büyükelçiliği'ne elinde sarı çiçeklerle geldi.
ABD Kongre binasında bayrak yarıya indiriliyor.
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki İngiltere Büyükelçiliği yakınları. Yas tutan bir Tokyo sakini, elinde çiçeklerle ve Kraliçe'nin fotoğrafının yer aldığı çantasıyla.
Buckingham Sarayı önüne gelen bir İngiliz, gözyaşlarına hakim olamıyor.
İngiliz Milletler Topluluğu üyesi ülkelerden Avustralya'da, bu sabah Kraliçe Elizabeth için top atışları gerçekleşti.
Kenya'nın başkenti Nairobi'de, bir sokak satıcısı manşetlerinde Kraliçe Elizabeth yer alan gazeteleri tutuyor.
Bir Hint sanatçı, Londra Köprüsü üstüne yerleştirdiği Kraliçe Elizabeth fotoğrafıyla.
Brezilya Rio de Janeiro'daki ünlü Kurtarıcı İsa heykeli, Büyük Britanya bayrağının renklerine büründü.
ABD lideri Joe Biden, Washington'daki İngiltere Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterine Kraliçe Elizabeth için mesaj yazıyor.
Çin'in başkenti Pekin'deki Madame Tussauds müzesinde bir kadın Kraliçe Elizabeth'in balmumu heykeli yanında poz veriyor.
ABD California'da hediyelik eşya satan bir dükkanı gezen Brecken Armstrong, üstünde Kraliçe Elizabeth'in yer aldığı ürünlerle. Ölüm haberiyle yıkıldığını söyleyen Armstrong, gözyaşı döktü.
Filipinler'e tatile gelen İngiliz turist Christopher Ougham ve sevgilisi Dreamelyn Sanchez, Manila'daki İngiltere Büyükelçiliği'nde açılan masaya çiçek bırakıyor.
Avustralya'da bir Melbourne sakini taziye defterine duygularını yazmak için beklerken, yanında Lizzie isimli köpeği de var.
Bayrakların yarıya indirildiği Kanada'da, Barış Kulesi önüne bırakılan çiçeklerde Kraliçe Elizabeth için yazılmış bir teşekkür mesajı var.
Taziye defterine duygularını aktaran Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, II. Elizabeth için "Olağanüstü bir hayatı oldu" dedi.
Güney Kore'nin başkenti Seul. Bir kadın, Kraliçe II. Elizabeth haberlerini yayınlayan bir televizyon ekranının önünden geçiyor.
Güney Asya'daki ada ülkesi Sri Lanka'nın başkenti Colombo.
Almanya'nın başkenti Berlin'deki İngiltere Büyükelçiliği önü.
Rusya'nın başkenti Moskova. Bir kadın, elindeki çiçekleri Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nin duvarına bırakıyor.
Norveç'in başkenti Oslo'daki Kraliyet Sarayı'nda bayraklar yarıya indi.