DünyaGazze'de korkunç gece: En az 73 ölü

Gazze'de korkunç gece: En az 73 ölü

20.10.2024 - 09:41 | Son Güncellenme:

İsrail, Cumartesi gecesi boyunca kuzey Gazze'ye bomba yağdırdı. Gazzeli yetkililer geceden beri süren saldırılarla ilgili "katliam ifadelerini kullandı.

Gazzede korkunç gece: En az 73 ölü

Gazze'deki yetkililer, Cumartesi gecesi geç saatlerde Beyt Lahiya'da geçrekleşen bombalamanın ardından onlarca kişinin daha yaralandığını ve birçoğunun hala enkaz altında kaldığını söyledi. Filistin yönetimi medya ofisi, Cumartesi gecesi Beyt Lahiya'daki bombalamanın "kalabalık" yerleşim alanlarını vurduğunu ve 73 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az 73 ölü var. İsrail, ise uluslararası basına can kaybı sayılarının "abartılı" olduğunu iddia ediyor. İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin 24 saat içinde Gazze ve Lübnan'da tahmini 175 "hedefe" saldırdığını, Hizbullah ve Hamas tarafından kullanılan silah depolarını, roket fırlatma alanlarını ve diğer "altyapıları" vurduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

"KATLİAM YAPIYORLAR"

İsrail ordusu, BBC'nin haberine göre en az 73 kişinin öldürüldüğü ve çok daha fazlasının yıkılan binaların enkazı altında kaldığı bildirilen, kuzey Gazze'deki Beyt Lahiya'ya yönelik gece saldırılarından bahsetmedi bile. Gazze'deki yetkililer ise saldırıyı "katliam" olarak nitelendirdi.

İsrail, Ekim ayı başlarında Kuzey Gazze'de yenilenen bir askeri saldırı başlattı ve Hamas'ın bölgede yeniden toplanmasını engellemeye çalıştığını söyledi.
İsrail güçleri, özellikle kentsel bir mülteci kampını da içeren yoğun nüfuslu Cebeliye bölgesini kuşattı ve bombaladı. Cuma günü geç saatlerde yapılan bir saldırıda ise en az 33 kişinin öldüğü bildirildi.

"DEHŞET DURMALI"

İnsani yardım grupları, son birkaç haftada bölgeye neredeyse hiç yardım girmediği konusunda uyarmaya devam ediyor. İsrail'in kendi istatistikleri, Gazze'ye yapılan yardım teslimatlarının Eylül ayındaki aynı dönemle karşılaştırıldığında çöktüğünü gösteriyor.BM'nin en üst düzey insani yardım görevlisi Joyce Msuya, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kuzey Gazze'deki Filistinlilerin "anlatılamaz bir dehşet" yaşadığını ve bu "vahşetin" durdurulması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İsrail, Gazze'ye insani yardımın girmesini engellediğini defalarca reddetti ancak ABD, erişimi artırmasını veya bazı Amerikan askeri yardımlarının kesilmesi riskini göze almasını söyledi.