DünyaFelaketin faturasını canlarıyla ödetti! Kim aynı anda 30 kişiyi idam ettirdi

Felaketin faturasını canlarıyla ödetti! Kim aynı anda 30 kişiyi idam ettirdi

04.09.2024 - 16:09 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, geçtiğimiz ay ülkeyi vuran ölümcül sel ve heyelan felaketinin bedelini, suçlu yetkililere canlarıyla ödettiği yazıldı.

Felaketin faturasını canlarıyla ödetti Kim aynı anda 30 kişiyi idam ettirdi

Güney Kore medyasına göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaz aylarında yaklaşık dört bin kişinin ölümüne yol açan büyük sel ve heyelanları önleyemedikleri gerekçesiyle 30 yetkilinin idam edilmesini emretti.

Haberin Devamı

AYNI ANDA İDAM!

1/3

2/3

3/3

Güney Kore merkezli bir televizyon TV Chosun'a göre, Kim rejimi altındaki bir yetkili, Kuzey Kore'de 20 ila 30 yetkilinin yolsuzluk ve görevi ihmal etmekle suçlandığını ve devletin onları idam cezasına çarptırdığını söyledi.

Yetkili, yayın kuruluşuna "Geçtiğimiz ayın sonlarında selden etkilenen bölgedeki 20 ila 30 yetkilinin aynı anda idam edildiği belirlendi" dedi. İnfaz raporları bağımsız kuruluşlar tarafından hemen doğrulanmadı.

'KESİN BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRMA' EMRİ

Felaketin faturasını canlarıyla ödetti Kim aynı anda 30 kişiyi idam ettirdi

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı daha önce, Temmuz ayında Chagang Eyaletini vuran ve yaklaşık dört bin kişinin ölümüne ve 15 binden fazla kişinin yerinden edilmesine yol açan ölümcül sel felaketinin ardından Kim'in yetkililere 'kesin bir şekilde cezalandırılması' emrini verdiğini bildirmişti.

Haberin Devamı

İnfaz edilen yetkililerin isimleri belirtilmedi ancak haberde, 2019'dan beri Chagang Eyaleti Parti Komitesi Sekreteri olan Kang Bong-hoon'un, sel felaketi sırasında Kim tarafından acil bir toplantıda görevden alınan liderler arasında olduğu belirtildi.

Kim, geçtiğimiz ay yeniden inşa etmenin aylar süreceği tahmin edilen sular altında kalmış mahallelerin yerel sakinleriyle görüştü ve hasarlı bölgeleri inceledi.