DünyaErdoğan ve Biden telefonda görüştü, Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Erdoğan ve Biden telefonda görüştü, Beyaz Saray'dan açıklama geldi

30.05.2023 - 12:32 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray, ABD lideri Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi için tebrik ettiğini ve liderlerin Temmuz ayında gerçekleşecek NATO Zirvesi'ni ele aldığını kaydetti.

Erdoğan ve Biden telefonda görüştü, Beyaz Saraydan açıklama geldi

İkinci tur seçimi yüzde 52 oy alarak kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ABD'den tebrik telefonu geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti ve liderler yeni dönemi görüştü.

Haberin Devamı

Beyaz Saray görüşmeye dair resmi bir açıklama yaptı, söz konusu açıklamayı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından paylaştı. Resmi açıklama şöyle:

"Başkan Joseph R. Biden, Jr., Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak yeniden seçilmesi dolayısıyla kutlamıştır.

Başkan Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki işbirliğini derinleştirmek amacıyla yakın ortaklar olarak çalışmaya devam etme yönündeki ortak taahhütlerini ifade etmiştir.

Başkan Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vilnius’ta gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’nde transatlantik güvenliğin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere bölgesel ve küresel sorunların üstesinden gelmek için NATO nezdindeki hazırlık durumunu da ele almıştır."