DünyaDünya'nın 'en şişman' kedisi öldü

Dünya'nın 'en şişman' kedisi öldü

28.10.2024 - 13:45 | Son Güncellenme:

Dünya'nın en şişman kedisi olarak bilinen 'Crumbs', biraz kilo vermek için bir veterinere gittikten sadece haftalar sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti.

Dünyanın en şişman kedisi öldü

DIŞ HABERLER SERVİSİ- Crumbs , bisküvi ve çorbadan oluşan tehlikeli diyeti nedeniyle bir zamanlar 38 kilonun üzerindeydi. Küçücük bir çocuktan bile daha ağırdı.İlk başlarda “yürüyemeyecek kadar büyük” olarak adlandırılan kedi, diyet planıyla sadece birkaç hafta içinde 2,2 kilo vermeyi başardı.

Haberin Devamı

Klinik veterinerleri, kilo verme programının amacının fazla sıvısını kaybetmesine yardımcı olmak ve fiziksel aktivitesini arttırmak olduğunu söyledi. Bu program haftada dört kez hidroterapi, masaj ve esneme hareketlerini içeriyordu.

Crumbs kilo vermesi için Perm'deki bir veteriner diyet merkezinde özel bakım altına alındı. Ancak, doktorlar Cumartesi günü bir gecede aniden rahatsızlandığını ve birkaç saat sonra da öldüğünü duyurdu.

Crums'ın ölümünü doktorlar sosyal medyada duygulandıran bir paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda "Dün aniden hastalandı. Nefes alamamaya başladı.O ana kadar doktorlar kendisinde nefes darlığı belirtisi yoktu. hemen harekete geçtik,ancak durumu giderek kötüleşmeye başladı ve yarım saat içinde onu kaybettik. Ölürken yalnız değildi. Son nefesine kadar, en iyi doktorlar onun hayatı için savaştı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Crumbs'un ölüm nedeni henüz açıklanmadı ancak veterinerler, "dalakta çok sayıda büyüme ve diğer iç organlarda metastazlar" olduğunu söyledi.