DünyaDati’den sır gibi saklanan babaya dava

Dati’den sır gibi saklanan babaya dava

03.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın eski adalet bakanı Rachida Dati’nin 3.5 yaşındaki kızının sır gibi gizlediği babasının ülkenin en zengin işadamlarından Dominique Desseigne olduğuna dair ‘babalık davası’ açtığı iddia edildi.

Dati’den sır gibi saklanan babaya dava

Paris 7’inci bölgesinin Belediye Başkanı Dati, 2009’da doğum yaptığında kızı Zehra’nın babasının kimliğini gizli tutmuştu. Fransız basınında Zehra’nın babasının kim olduğuna dair birçok farklı iddia yer aldı. Kimi zaman Zehra’nın babasının bir gazeteci olduğu, kimi zaman bir şovmen olduğu iddia edildi. En çarpıcı iddia İspanya’nın eski başbakanı Jose Maria Aznar’ın Dati’nin kızının babası olduğu idi. Fransa’da yayımlanan haber dergisi Le Point, Dati’nin, Desseigne’ye babalık davası açtığını yazdı. Desseigne iddiayı doğruladı fakat daha fazla bilgi vermedi. Avrupa Parlamentosu üyesi Dati ise haber ajansı AFP’ye iddiaları yalanladı. Dati Facebook hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Saat 6’dan beri gazeteciler tarafından rahatsız ediliyorum. Kızımı okula götürmeme engel olan bu davranışlara çok sinirlendim. 3 buçuk yaşındaki bir kızın özel hayatına zorla girmeye çalışan bu davranışları kadın gazetecilerin de uygulaması beni ayrıca hayal kırıklığına uğrattı. 5 senedir saldırıların hedefinde yer aldım, asla boyun eğmedim ve davacı olmadım. Ama bugün yaşananlar artık fazla, bir kadın ve anne olarak, kızım için bunların sonalnmasını istiyorum.” Dati kızının doğumu sonrasında bir röportajında, “Ben de geleneksel bir aile kurmayı isterdim ama hayat kararını böyle verdi” demişti.

Haberin Devamı

37 kumarhane, 15 lüks oteli var
2011 yılında yaklaşık 1.1 milyar euro ciro elde ettiği açıklanan Desseigne’in 37 kumarhanesi, 15 lüks oteli ve yaklaşık 130 restoranı bulunuyor. Desseigne Fransa’nın en zengin 100 ismi arasında yer alıyor. Ünlü işadamının sahibi olduğu Fouquet restoranı ise Paris’in en seçkin restoranlarından biri olarak biliniyor. Ülkenin eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 2007’deki seçim zaferini bu restoranda yediği yemek ile kutlamıştı.