DünyaBu kez adamlarına yaptırdı!

Bu kez adamlarına yaptırdı!

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarkalı aşırı sağ eğilimli ırkçı Sıkı Yön Partisi, dün sabah erken saatlerde Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği binası karşısında yine Kur’an-ı Kerim yakma eylemi gerçekleştirdi.

Bu kez adamlarına yaptırdı

İRFAN KURTULMUŞ/KOPENHAG- Sıkı Yön Partisi mensubu olduğu belirtilen bir kadın ve bir erkek, büyükelçilik binasının karşı kaldırımında, kutu içinde birkaç tane Kur’an yaktıktan sonra uzaklaştı. Kopenhag Polisi, büyükelçilik binasının bulunduğu kavşağı polis minibüsüyle ablukaya alırken, elçilik önüne kimseyi yaklaştırmadı.

Haberin Devamı

Söz konusu eylem, ırkçı partinin Twitter hesabından bir video ve İslamiyet’e küstahca atıfta bulunan bir mesajla birlikte paylaşılırken, “Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakıyoruz! İskandinav ülkelerinde Kuran yakmak yasal! Gerçek şu ki, İslam var olduğu sürece biz bunu yaparız!” ifadeleri kullanıldı.

Partinin lideri Rasmus Paludan, yine Türk Büyükelçiliği binası önünde 27 Ocak’ta benzer bir eylem gerçekleştirmiş, polis de, bu eylemi nedeniyle kendisini koruyamayacağını belirtmişti. Paludan’ın önümüzdeki günlerde İngiltere’de böyle bir eylem yapma hazırlığında olduğu belirtiliyor.