DünyaBeyrut cehennemi yaşadı

Beyrut cehennemi yaşadı

12.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail savaş uçakları önceki gece Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta iki mahalleyi hedef aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, hava saldırılarında en az 22 kişinin öldüğünü, 117 kişinin yaralandığını açıkladı.

Beyrut cehennemi yaşadı

Uğur Yıldırm / Beyrut - Lübnanlı kaynakları, saldırının hedefi olduğu iddia edilen Hizbullah’ın İrtibat ve Koordinasyon Birimi şefi Vefik Safa’nın hayatta olduğunu ifade etti. Safa, öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın kayınbiraderi.

Haberin Devamı

Bu arada İsrail’in Beyrut’un Ras el-Nabaa ve el-Basta bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucu oluşan hasarın boyutu, dün gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırı nedeniyle bölgedeki bazı binalar tamamen yıkılırken, birçok bina da ağır hasar gördü. Görgü tanıkları, peş peşe iki saldırı yapıldığını, ikinci saldırının ilkinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Saldırılarda hayatını kaybeden dayısının kişisel eşyalarını toplayan Ali Hammud, “Burada hayatını kaybeden herkes sivildi. İsrail yalan söylüyor. Kadınları, çocukları ve sivilleri öldürdüler” dedi. Evinden sağlam kalan eşyalarını çıkarmaya çalışan Hasan Sabra da, “Ailece salonda oturuyorduk. Büyük bir patlama oldu. Zor kurtulduk” diye konuştu. ​