DünyaAvusturalya’da bir bebeğin üzerine kahve döken saldırgan için insan avı başlatıldı

Avusturalya’da bir bebeğin üzerine kahve döken saldırgan için insan avı başlatıldı

09.09.2024 - 13:06 | Son Güncellenme:

Avusturalya’da bir parkta yalnızca dokuz aylık bir bebeğin üzerine sıcak kahve dökerek ciddi yanıklara sebep olan saldırganın yakalanması için insan avı başlatıldı.

Avusturalya’da bir bebeğin üzerine kahve döken saldırgan için insan avı başlatıldı

Avusturalya’nın Queensland eyaletine bağlı Brisbane kentinde 31 Ağustos’ta yaşanan olayda bir parkta yaşanan olaylar ülke gündemine oturdu.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yabancı bir adamın piknik yapan bir aileye yaklaşarak elinde bulunan mataradaki sıcak kahveyi dokuz aylık bebeğin üzerine döktükten sonra olay yerinden kaçtı.

Queensland polisi, 33 yaşındaki saldırgan için tutuklama emri çıkarırken bebeğin yüzünde ve vücudunda 'ciddi yanıklara' yol açan saldırganın olaydan altı gün sonra ülkeden kaçtığının belirlendiğini açıkladı. Saldırının neden gerçekleştirildiğini henüz bilinmiyor.

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Paul Dalton yaptığı açıklamada, olayın bugüne kadar gördüğü 'en karmaşık ve sinir bozucu' olay olduğunu bildirerek saldırganın kimlik tespitinin yapıldığını ve hangi ülkeye kaçtığının da belirlendiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Saldırganın ülkeden kaçtığının belirlenmesinin ardından Avustralya polisi diğer ülkelerden destek istedi. Dalton, saldırganın 2019 yılından bu yana Avusturalya’ya seyahat ettiğini Yeni Güney Galler ve Victoria’da ikamet bilgisinin bulunduğunu kaydetti.

Saldırıya uğrayan ailesi ise yaptığı açıklamada bebeğin deri nakline ihtiyaç duyabileceğini söyledi. Bebek için açılan yardım sayfada şuana kadar 100 bin dolar yardım toplandı.