DünyaAvustralya'da fırtına ve yağış 120 bin kişiyi karanlıkta bıraktı

Avustralya'da fırtına ve yağış 120 bin kişiyi karanlıkta bıraktı

02.09.2024 - 13:25 | Son Güncellenme:

Tazmanya ve Victoria'daki olumsuz hava şartları elektriklerin kesilmesine ve yüzlerce evin hasar görmesine neden oldu. Fırtınanın saatteki hızının 146 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Avustralyada fırtına ve yağış 120 bin kişiyi karanlıkta bıraktı

Avustralya'nın Tazmanya ve Victoria eyaletlerinde şiddetli yağış ve rüzgar, 120 binden fazla kişiyi etkileyen elektrik kesintilerine neden oldu.

Haberin Devamı

SBS News'un haberine göre, birkaç gündür devam eden fırtına, ülkenin güneydoğusundaki Tazmanya ve Victoria eyaletlerinde etkisini sürdürüyor.

Yetkililer, şiddetli rüzgar ve yağışlar nedeniyle 120 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığını, 660 evin de zarar gördüğünü bildirdi.

Bölgede elektriksiz kalan okullardan bazılarının, öğrencileri çevrim içi eğitime yönlendirdiğini belirten yetkililer, saatte 146 kilometre hıza ulaşan rüzgarların ağaç ve elektrik hatlarını devirmesi riskine karşı vatandaşları uyardı.

Yetkililer ayrıca, Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletleri sınırındaki Moama bölgesinde, şiddetli rüzgar sonucu devrilen bir ağacın altında kalan 63 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini aktardı.