DünyaAskerlere yemekte saldırı planı

Askerlere yemekte saldırı planı

14.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Hof kentinde 27 yaşındaki Suriyeli, askerlere öğle yemeği modasında bıçaklı saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Askerlere yemekte saldırı planı

Münih Başsavcılığı’nın açıklamasında, radikal görüşlü olduğu iddia edilen şüphelinin, “mümkün olan en fazla sayıda kişiyi öldürmeyi” amaçladığı belirtildi. Başsavcılık, şüphelinin geçtiğimiz günlerde 40 santimetre uzunluğunda iki adet pala edindiğini, eylemiyle “dikkat çekmeyi ve toplum içinde belirsizlik hissi yaratmayı hedeflediği” de vurgulandı. Polisin, yakalama kararı çıkarılan şüpheliyi Hof’ta gözaltına aldığı belirtildi ancak ayrıntı paylaşılmadı. Ağustos’ta Solingen’de üç kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyı sınırdışı kararı bulunan bir Suriyelinin düzenlediği ortaya çıkmış, DAEŞ üstlenmişti.

Haberin Devamı

Almanya’da son haftalarda yaşanan bıçaklı saldırıların ardından ülke sınırlarının tümünde kontrollere başlama kararı almıştı. Bıçak taşımayı sınırlandıran ve göçmenlerin iadesini kolaylaştıran düzenlemeler de hükümetin gündeminde.

DÖNMEK İSTEYENLERE 1 MİLYON TL ÖNERİSİ

İsveç hükümetinin, ülkesine dönmeyi kabul eden mültecilere 2026’dan itibaren 350 bin kron (1.15 milyon TL) ödeme yapılmasının planlandığı belirtildi. Euronews’un haberine göre, Göç Bakanı Johan Forssell, “Göç politikamızda bir paradigma değişiminin ortasındayız” ifadelerini kullandı. İsveç Göçmenlik Dairesi’nin web sitesindeki bilgilere göre, şu an İsveç’te yaşayıp ülkesine dönmeyi kabul eden bir yetişkin 10 bin kron (32 bin 921 TL), bir çocuk 5 bin kron (16 bin 450 TL) hibe alabiliyor. Ayrıca aile başına 40 bin kronluk (131 bin 606 TL) üst sınır var.