Dünya Arda’nın gol attığı top yok satıyor

Arda’nın gol attığı top yok satıyor

22.06.2024 - 06:42 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Gürcistan’ı 3-1 yendiği “Euro 2024”te Arda Güler’in ikonik golü dünyada konuşulmaya devam ediyor.

Arda’nın gol attığı top yok satıyor

Uluslararası haber ajansı AP ise bu gollerde yüksek teknolojiyle üretilen ve şampiyonada kullanılan 170 dolarlık (5.600 TL) topların payı olup olmadığını gündeme getirdi. ABD online mağazasında fiyatı 85 dolara (2.792 TL) indirilen ve kısa sürede tükenen Adidas Fussballliebe (futbol aşkı) adlı topla ilgili haberde şöyle denildi:

Haberin Devamı

‘KALECİNİN İŞİ ZOR’

“Geri dönüştürülmüş polyesterden ve sürdürülebilir biyo bazlı malzemelerden yapılan akıllı teknolojiye sahip topun, Arda Güler’in harika golüne nasıl katkıda bulunduğu belli değil. Türkiye’nin Gürcistan’ı 3-1 yendiği maçta Arda Güler’in 20 metreden üst köşeye yaptığı curling hareketi vardı. Aynı maçta takım arkadaşı Mert Müldür’ün ceza sahası dışından attığı vole buna rakip oldu. İngiltere kaptanı Harry Kane de çok hızlı olduğunu söylediği top için ‘Vurduğunuzda vurulmaya devam ediyor. Top kalecilere göre golcüler için çok daha iyi’ dedi. Öte yandan Rumen Nicolae Stanciu, Ukrayna’ya uzaktan yaptığı üst direğe çarpan köşe vuruşunda neredeyse gol atacaktı. Xherdan Shaqiri, İskoçya’ya karşı İsviçre adına harika bir gol attı, İtalyan Nicolo Barella ve Çek Cumhuriyeti’nden Lukas Provod’dan roketler geldi. Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel, ‘Bu turnuvalarda kullanılan futbol topları tam olarak kaleciler düşünülerek üretilmiyor, kesinlikle kaleciler için yapılmıyor’ dedi.”

Haberin Devamı

Arda’nın gol attığı top yok satıyor

Öte yandan UEFA, Euro 2024’te kullanılan Fussballliebe’nin “maksimum şekil ve hava tutma özelliğiyle hızlı olduğunu, hassas oyunu desteklediğini” belirtti.