DünyaAdım adım başkanlığa

Adım adım başkanlığa

18.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Donald Trump, suikast girişimi sonrası tüm Cumhuriyetçilerin desteğini arkasında toplamış gözüküyor. Trump’ın, anketlerde, seçimin kaderini etkileyen eyaletlerde de öne geçtiği ifade ediliyor

Adım adım başkanlığa

ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşırken, suikast girişimine uğrayan Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, adım adım hedefe ilerliyor. Yaşanan son olayın ardından tüm Cumhuriyetçilerin Trump’ın arkasında birleşmesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde başkan adaylığı için Trump’a rakip olan Nikki Haley ve Ron DeSantis gibi isimler, bu kez tam destek verdiklerini duyurdu. Haley, “Trump’a oy vermek için her söylediğine yüzde 100 katılmanıza gerek yok” derken, DeSantis ise “Haydi Joe Biden’ı bodrumuna geri gönderelim, Trump’ı da Beyaz Saray’a” diyerek Trump’a desteğini duyurmuş oldu.

Adım adım başkanlığa

Oyları yükseliyor

Bununla birlikte suikast girişiminin, beklendiği üzere Trump’ın oylarında bir artışa neden olduğu gözlemleniyor. ABD’de yapılan en son ankette, Kasım’daki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den resmen adaylığı onaylanan Donald Trump’ın, seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu ve seçimin kaderi için büyük önem taşıyan “salıncak” eyaletlerde rakibi Joe Biden’ın önüne geçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

Trump’ın Kennedy ile görüşmesi sızdı

Başkan adayı Robert F Kennedy Jr.’ın Trump ile yaptığı bir telefon görüşmesinin kaydı ortaya çıktı. Kayıtta Trump, Kennedy’ye kendisini desteklemesi yönünde imada bulunuyor, “Bence bu sizin için de çok iyi olur. Biz kazanacağız, adamdan çok öndeyiz” ifadelerini kullanıyor. Kennedy’nin yarıştan çekileceği ve Trump’a destek vereceği yönündeki iddialar sonrası ortaya çıkan kaydın ardından Kennedy cephesi yarıştan çekilmediklerini duyurdu. Gizli telefon görüşmesini sızdıran kişi ise Robert F. Kennedy Jr.’ın oğlu Bobby oldu.