DünyaABD'den Rusya'daki vatandaşlarına uyarı: Derhal terk edin

ABD'den Rusya'daki vatandaşlarına uyarı: Derhal terk edin

14.02.2023 - 11:39 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yılın dolmasına az bir süre kala ABD tarafından Rusya'da bulunan vatandaşlarına 'ülkeden ayrılın' uyarısı yapıldı.

ABDden Rusyadaki vatandaşlarına uyarı: Derhal terk edin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 1 yılın dolmasın sayılı günler kala ABD tarafından dünyada gündem olan bir açıklama geldi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına Rus yetkililer tarafından keyfi tutuklanma veya taciz edilme riski nedeniyle Rusya'yı derhal terk etmelerini söyledi.

Haberin Devamı

ABDden Rusyadaki vatandaşlarına uyarı: Derhal terk edin

KREMLİN'DEN YANIT GELDİ

Rus tarafı ise ABD'nin yaptığı açıklamaya jet hızında cevap verdi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov Amerikan vatandaşlarına yapılan ülkeyi terk etme çağrısının ilk olmadığını belirtti.

ABD, 2022 yılının eylül ayında da Rus lider Vladimir Putin'in kısmi seferberlik çağrısı sonrası da benzer bir uyarı yayınlanmıştı.

BİR ÇAĞRI DA FRANSA'DAN

Öte yandan bir çağrı da Fransa'dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Belarus arasındaki hava sahasının uçuşlara kapatılması nedeniyle vatandaşlarından Belarus'u kara yoluyla terk etmelerini istedi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Litvanya ve Letonya sınırlarında geçişlerin açık olduğu bildirilirken, Polonya'ya geçişlerde 13 Şubat'tan itibaren sadece Terespol güzergahının açık olduğu belirtildi.