DünyaABD'de yaşanan suikastların ortak noktası! Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

ABD'de yaşanan suikastların ortak noktası! Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

21.07.2024 - 19:18 | Son Güncellenme:

ABD Başkan Adayı ve eski Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast girişimi dünyada büyük yankı buldu. Cumhuriyetçi Parti'nin destekçileri liderlerine destek olmak için kulaklarına bant yapıştırdı. Donald Trump yaşadığı korku dolu anları anlattı. Cüneyt Özdemir'in 5N1K programının konukları Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Küntay, TAV Araştırmacısı Işıl Acehan, Donald Trump'ın yaşadığı suikast girişimi sonrası ABD'de yaşanan suikastları değerlendirdi.

ABDde yaşanan suikastların ortak noktası Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

ABD Başkan Adayı Donald Trump, miting sırasında yaşadığı suikast girişimini şu sözlerle anlattı: Öncelikle Amerikan halkına minnettarım. Bana destek gösterdiniz suikast girişiminden bu yana. Suikast girişimini anlatmak benim için çok acı ama bunu sizin için bir kez anlatacağım. Çok güzel bir gündü ve akşamın erken saatlerindeydik Pensilvanya eyaletinde. Müzik yüksek sesli çalıyordu ve kampanyamızda iyi gidiyordu.

Haberin Devamı

ABDde yaşanan suikastların ortak noktası Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

Sahneye çıktım ve konuşmaya başladım. Benim hükümetimin güney sınırında yaptıklarından bahsediyordum. Benim arkamda ve sağımda büyük bir ekran vardı, sınırdan geçilen grafikleri gösteren. Bu grafikleri göstermek için sağıma döndüm. Biraz daha dönecektim ki, bir şeyin yüksek sesle bana vurduğunu hissettim. Kendimde dedim ki o neydi? Sağ elimi kulağıma götürdüm, her taraf kanla doluydu. Bunun çok ciddi bir saldırı olduğunu anladım. Bir yandan güçlü hissettim çünkü Tanrı benim tarafımdaydı. Bir çok mermi çıktı namludan, böyle bir şey olduğunda herkes çıkışa koşardı ama bu sefer böyle bir şey olmadı. Bir çoğu otomatik olarak keskin nişancının nerede olduğunu anladılar ve parmaklarını keskin nişancıya doğrulttular. Benim oldukça sorunlu bir durumda olduğumu gördüler ve kan gördüler. Kafamdan vurulduğumu gördüler ve ilginç bir istatistik var. Kulak en çok kanayan bölgeler. Doktorlara sorduğumda kulak oldukça kanar dediler. Mermiler üzerimizden geçiyordu ve ben huzurlu hissettim. Çok küçük mesafelerle ıskalıyordu mermiler ve sonra durdu. Ben bu gece burada olmamalıydım.

Haberin Devamı

Cüneyt Özdemir'in 5N1K programının konukları Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Küntay, TAV Araştırmacısı Işıl Acehan, Donald Trump'ın yaşadığı suikast girişimi sonrası ABD'de yaşanan suikastları değerlendirdi.

ABDde yaşanan suikastların ortak noktası Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

'EN BÜYÜK ZAAF GİZLİ SERVİSİN'

Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Küntay, "ABD tarihinde olmayan bir olay olmadı değil ama en azından 1981'den beri, nereden baksanız 42 senedir, biraz daha zorlasanız yarım asırdır yaşanmamış bir olay yaşandı. Olmaz denen ne varsa ABD siyasetinde bunu 2016'dan bu yana yaşıyoruz. Birincisi bu suikastın müsebbibi benim kanaatimce ideolojik olarak saplantılı, psikolojisi bozulmuş olan bireysel bir hareketin denemesi. İkincisi, Biden'ın Trump'ı şeytanlaştırması. O noktadan sonra zaten açık bir konumdaydı ama kimse bu kadar olacağını tahmin edemiyordu. Birileri için şeytanlaştırma, birileri için şeytanı ortadan kaldırma noktasına geliyor. Biraz akıl sağlığınız yerinde değilse bunlara sebep olabiliyor. Üçüncüsü, burada en büyük zaaf gizli servisin, gizli servis a'dan z'ye kadar sorgulanacaktır.

Haberin Devamı

ABDde yaşanan suikastların ortak noktası Çoğunda bu özellik öne çıkıyor

SUİKASTÇILARIN ORTAK NOKTASI

TAV Araştırmacısı Işıl Acehan şu ifadeleri kullandı:

Suikastların hepsine aynı zamanda baktığımızda, onları vuranların kim olduğuna vesaire baktığımızda aslında bunun psikolojik bir alt yapısı var. Bir takıntı haline getirme durumu. Çoğu zaten dikiş tutturamamış bir yerlerde, en sonunda böyle politikaya sarıyor. Kimileri ilk başta politika ile ilgileniyorlar. Hiçbir dikiş tutturamayınca kendilerini dine veriyorlar sonra tekrar politikaya dönüyorlar. Hepsinin motivasyonlarına baktığımızda böyle bir döngü söz konusu. Trump'a yapılan suikast girişimine baktığımızda da şu an çok bir şey açıklanmasa da, bir profil çizdiğimizde psikolojik sorunları olan genç birisi, diğer suikastlara da baktığımızda genç kişiler bunlar hep. Bundan ötürü böyle bir profil çizebiliyoruz. Mesela, Abraham Lincoln'e de çok ünlü bir tiyatrocu onu vurarak öldürmüştü. O da ilginç bir şey, adam Shakespeare oynuyor tiyatroda, İngiltere'de büyük bir tiyatro geçmişi olan aileden geliyor. Bütün ABD'de oyunlar sergiliyor ve köleliğe karşı olduğu söyleyerek bir takıntı haline getiriyor bunu ve Abraham Lincoln'ü de vurarak seçimden sonraki ilk ayda vurarak öldürüyor.