DünyaABD'de şok iddia: Beyaz Saray'da onu övdü!

ABD'de şok iddia: Beyaz Saray'da onu övdü!

23.10.2024 - 09:48 | Son Güncellenme:

ABD seçimlerine iki haftadan az bir süre kala, başkan adaylarından Trump hakkında çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi eski Beyaz Saray Genel Sekreteri...

ABDde şok iddia: Beyaz Sarayda onu övdü

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Seçim kampanyası sırasında Nazi lideri Adolf Hitler'in söylemlerinden bazılarına benzer söylemleri nedeniyle eleştirilen Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre Beyaz Saray'dayken Alman diktatör Adolf Hitler'i öldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 milyon kişinin istemli bir şekilde öldürüldükleri soykırımın mimarı Hitler'e yönelik övgü iddiasını eski Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, CNN'e anlattı.

"BU ADAM HAKKINDA..."

Kelly, TV röportajında Trump'ın bir gün konu Hitler'e gelince "Dönüp ama Hitler bazı iyi şeyler yaptı" dediğini söyledi ve sohbetin devamını şöyle aktardı: "'Peki, ne?' dedim. O da 'Bak, o (Hitler) ekonomiyi yeniden inşa etti' dedi. Peki, yeniden inşa ettiği bu ekonomiyle ne yaptı? Bunu kendi halkına ve dünyaya karşı kullandı' ve 'Efendim, bu adam hakkında asla iyi bir şey söyleyemezsiniz. Hiçbir şey' dedim."

ABDde şok iddia: Beyaz Sarayda onu övdü

400 BİN ABD ASKERİ

Emekli Deniz Piyadesi Generali John Kelly, "Holokost'u atlayıp böyle bir şey söyleyebildiğine inanmak oldukça zor ve Avrupa cephesinde öldürülen 400 bin Amerikan askerini nasıl kaçırdığını anlamak oldukça zor" diye ekledi.

Haberin Devamı

2017'den 2019'a kadar Trump'ın Beyaz Saray'daki sağ kolu olan Kelly, Trump'ın ayrıca Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Un'a övgüler yağdırdığını söyledi. Trump iki lidere övgülerini kamuoyu önünde de tekrarlamıştı. ABD başkanlık sisteminde Beyaz Saray Genel Sekreterliği pozisyonu, Beyaz Saray bünyesindeki en üst ve Beyaz Saray'ın hem yönetim hem özel hane bölümüyle ilgili her şeyden sorumlu en üst düzey yetkili pozisyon anlamına geliyor.

Kelly de benzer şekilde Trump'ın otoriterlere olan yakınlığının "sert adam" olarak görünme arzusuyla bağlantılı olduğunu söyledi. Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, CNN'e yaptığı açıklamada Kelly, Bolton ve Trump hakkında konuşan diğer yardımcılarının iddialarına değinmedi, ancak Kelly ve Bolton'ın "soytarılık yaptıklarını" ve onları "profesyonel yardım almaya" çağırdıklarını belirtti.