Dünya50 yaşında ama hep çocuk Hello Kitty

50 yaşında ama hep çocuk Hello Kitty

28.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kedi sanılan ama bir kız çocuğu olduğu ortaya çıkan en sevilen çizgi karakterlerden Hello Kitty, 50’nci yaşını kutlarken yıllık 5 milyar dolarlık (164.9 milyar TL) cirosuyla da tahtını koruyor.

50 yaşında ama hep çocuk Hello Kitty

Marka değeri sayesinde çeşitli ürünleriyle yılda 5 milyar dolar (164.9 milyar TL) gelir sağlayan, dünyadaki en sevilen çizgi film karakterlerinden Hello Kitty, bu yıl 50’nci yaşını kutlarken, popüler karakterin aslında kedi olmadığının açıklanması, pek çok kişide “şok etkisi” yarattı. Yuko Shimizu’nun 1974’te tasarladığı ve eğlence şirketi Sanrio’nun bir karakter olarak tanıttığı Hello Kitty’nin 50. yaşı aslında onunla ilgili pek çok gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Sanrio’da iş geliştirme direktörü Jill Cook, Hello Kitty hakkında “Aslında kedi değil, Londra’nın banliyölerinde doğup büyüyen küçük bir kız” açıklamasını yaparak ünlü karaktere dair şaşırtıcı gerçeği açıkladı. Cook ayrıca karakterle ilgili pek çok ilginç bilgiyi daha açığa çıkardı. 

Haberin Devamı

Erkek arkadaşı var 

Cook’a göre, Hello Kitty büyük pembe bir evde yaşıyor, kurabiye pişirmeyi seviyor, Dear Daniel adında bir erkek arkadaşı ve Charmmy Kitty adında evcil kedisi var. Bir annesi, bir babası ve aynı zamanda en iyi arkadaşı olan Mimmy adında ikiz kız kardeşi olan Hello Kitty’nin gerçek adı aslında “Kitty White”. Karakter, bıyıkları ve kedi biçimli kulakları olmasına rağmen bir insan çocuğu.

Sevimli, misafirperver ve kapsayıcı bir Japon kedisi olduğu düşünülen Hello Kitty, Japonya kökenine rağmen yayınlandığı tarihte İngiltere’de popüler olması nedeniyle “İngiliz” oldu. Karakter ismini İngiliz yazar Lewis Carroll’ın yazdığı “Alice Harikalar Diyarı”nda kitabının karakteri Alice’in kedisi Kitty’den aldı. Sanrio’nun internet sitesine göre de Hello Kitty’nin anne ve babasının adı George ve Mary, kan grubu A ve burcu Akrep. Ancak sosyal medyadaki kullanıcılar bu haberi tartışmasız kabul etmedi, çoğu kişi hâlâ Hello Kitty’nin bir kedi olduğuna inanıyor.