01.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç-Cevat Yıldırım/BİR TABAK BİR BARDAK
BİR TABAK
Akdeniz usulü beyaz peynirli orzo salatası
MALZEMELER (4 kişilik)
-1 su bardağı arpa şehriye (orzo)
-2 su bardağı bebek ıspanak
-8 kurutulmuş domates
-3 yemek kaşığı doğranmış kırmızı soğan
-3 yemek kaşığı çekirdeksiz kalamata zeytin
-1 kutu konserve enginar kalbi
-3/4 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Hazırlanışı
-Ispanakları ve domatesleri doğrayın. Enginar kalplerinin suyunu süzün ve ikiye kesin. Arpa şehriyeyi bir tencerede suda haşlayın.
-Büyük bir kaseye ıspanak, domates, zeytin ve doğranmış soğanları koyun. Tuz ve çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin. Enginar kalplerini, haşladığınız arpa şehriyeyi ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip harmanlayın. Üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk servis edin.
Tenedos salatası
MALZEMELER (2 kişilik)
-1 göbek marul
-4-5 dal roka
-1 domates
-1 salatalık
-1 kırmızı biber
-1 tavuk göğüs eti
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı bal
-1 yumurta
-1/2 su bardağı sade mısır gevreği
-1’er çay bardağı un, mısır tanesi, nar tanesi, frambuaz
Sosu için
-Nar ekşisi, balzamik sirke, limon suyu, frambuaz sosu, vanilya aroması, kekik ve kırmızı pul biber
Hazırlanışı
-Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Cam bir kavanozda muhafaza edin.
-Domates ve salatalığın kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve ince uzun şekilde dilimleyin. Marulu ve rokayı ince ince doğrayın. Kırmızı biberi ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın ve ince uzun şekilde dilimleyin. Hepsini bir kaba koyun. Hafifçe harmanlayın ve bir salata tabağına alın.
-Başka bir kaba tavuk etini jülyen doğrayın ve bal döküp 2 dakika kadar karıştırın. Sade mısır gevreğini rondodan geçirip bir kaseye alın. Yumurtayı ayrı bir kasede çırpın. Unu bir tabağa aktarın. Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya, ardından mısır gevreğine bulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve hazırladığınız tavukları kızartın.
-Kızartılan tavukları salatanın üzerine yerleştirin, mısır ve nar taneleri serpin. Frambuazla süsledikten sonra üzerine hazırladığınız sosu ekleyerek servis edin.
BİR BARDAK
Sea breeze
Klasik kokteyllerden biri olup ferahlatıcı bir yaz içeceğidir
MALZEMELER
-6 cl Stolichnaya Elit votka
-4 cl taze greyfurt suyu
-6 cl yaban mersini suyu
Hazırlanışı
Tüm malzeme buz dolu bir bardağa konulup karıştırılır. Üzerine greyfurt ve misket limonu dilimi koyup servis edilir.
Yanında ne yemeli?
Ben bu kokteylin yanında Napoli usulü bir pizza olan parmigiana pizzayı tercih ediyorum.