10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
BİR TABAK BİR BARDAK - Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
Fazla emek ve zaman istese de hamur işleri yemek kültürümüzde hep vazgeçilmezlerimiz arasında. Yörelerimize göre de çok çeşitlilik gösteriyor. Her ne kadar börek, mantı, pizza, poğaça gibi çeşitleriyle hazır olarak alabilsek de evde yapılanın tadı yine de ayrı.
Bu hafta size kısa sürede yapılan ve tadı enfes olan güzel bir hamur işi tarifi veriyorum: Yufkayla yapılan levrekli muska böreği...
Levrekli muska böreği
MALZEMELER
(4 kişilik)
-1 yufka
-1 levreğin filetosu
-3 dal ince kıyılmış taze soğan
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-1 çay kaşığı soya sosu
-1 çay kaşığı köri
-1 çay kaşığı yenibahar -1 çay kaşığı toz şeker
-Çekilmiş tane karabiber
-3 dal ince kıyılmış maydanoz
-3 dal kıyılmış dereotu -Ayçiçek yağı
Üzeri için
-4 yemek kaşığı un
-1 çırpılmış yumurta
-4 yemek kaşığı galeta unu
Hazırlanışı
-Yufkadan üç parmak genişliğinde şeritler kesin. Levrek filetoyu temizleyip yıkayın. Daha sonra bıçakla incelterek kıyma haline getirin ve kenara alın.
-Bir bardak ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğanları ekleyin. Pembeleşince üzerine balık etini ilave edin ve hafifçe kavurun.
Kalan malzemeleri de tencereye koyun. Bu harcı birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin.
-Kestiğiniz yufkaların içine harçtan koyun ve muska şeklinde sarın. Yumurta, un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan kaplara alın. Muskaları önce yumurtaya sonra una bulayın. Son kez tekrar yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.
BİR BARDAK
Paloma
Tekilayla yapılan, lezzetli ve uzun içimli kokteyller arasında yer alan bir klasik
MALZEMELER
-5 cl Olmeca Altos
-2 cl şeker şurubu
-3 cl misket limonu suyu
-6 cl taze
greyfurt suyu
-1 şişe Uludağ Extra soda
Hazırlanışı
Soda hariç tüm malzeme şeykıra konulup çalkalanır, buzla doldurulmuş ve tuzla gerdan çekilmiş uzun bir bardağa süzülüp dolana kadar soda eklenir.
Yanında ne yemeli?
Önerim greyfurtlu mevsim salatası.