Cumartesiİstanbul’da moda filmleri günü

İstanbul’da moda filmleri günü

27.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün Salt Galata’da düzenlenecek olan Moda Filmleri Günü moda dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra moda ve tasarım öğrencilerini ve genç tasarımcıları bir araya getirecek

İstanbul’da moda filmleri günü

Her yıl, moda filmlerinin sinema tarihi içinde bir tür olarak gelişimine ve moda endüstrisini etkileme gücüne katkı sağlamak amacıyla New York’ta düzenlenen Moda Filmleri Festivali bu yıl İstanbul’da da düzenleniyor.
Moda Filmleri Günü İstanbul, ‘74Motion ve Vogue’un katkılarıyla bugün 11.00’de Salt Galata’da düzenlenecek. Etkinlikte
New York Moda Filmleri Festivali 2013’te gösterilen filmlerden bir seçkinin ardından Stephen Frailey, Demet Müftüoğlu Eşeli, Seda Domaniç, Ece Ege, Serdar Erener ve Özer Feyzioğlu gibi sektörün önemli isimlerini bir araya getiren Türkiye jürisi tarafından seçilen Türk moda filmleri gösterilecek. Etkinlik, moda filmlerinin dünya çapındaki gelişimine odaklanan bir panel ile son bulacak.
Gün boyu sürecek etkinlikte, Solve Sundsbo, Quentin Jones, Danny Sangra, Roman Polanski, Santiago & Mauricio, Steven Meisel, Ryan McGinley, Inez & Vinoofh gibi isimlerin filmlerinin yanı sıra Prada, Kenzo, Opening Ceremony, Alexander Wang ve Nina Ricci gibi moda evlerinin reklam kampanyaları da izlenebilecek. Ayrıca Koray Birand, Serkan Şedele, Emre Doğru, Cahit Baha Pars gibi fotoğrafçıların filmlerinin ilk gösterimleri yapılacak. Deniz Özgün, Cihan Alpgiray, Aslı Girgin, Dilek Altan gibi genç yeteneklerin ve Begüm Salihoğlu, Aslı Filinta, Emel Kurhan ve Gül Ağış gibi ünlü tasarımcıların çektikleri filmler de gösterilecek. Panelin moderatörlüğünü ise MUBI.com’un kurucusu Efe Çakarel yapacak.