Cumartesi Çiçekte üçüncü boyut

Çiçekte üçüncü boyut

03.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gerçeklerini aratmayacak kadar canlı ve sanki üç boyutlu aplikelerle yalnızca doğa değil moda da çiçek açtı

Çiçekte üçüncü boyut

Alışılageldik çiçek desenlerinden sıkılanlara müjde: Bu sezon yalnızca doğa değil, kıyafet ve aksesuarlar da çiçek açtı. Yani çiçekler artık desenlere hapsolmuyor, gerçeklerini aratmayacak kadar canlı ve gösterişli görünen aplikelerlerle üç boyut etkisi yaratıyor. Ancak üç boyutlu çiçekler de podyumda tek tip değil, her tasarımcının yorumu farklı. Mary Katrantzou’nunkiler kristallerle süslü, Dolce&Gabbana’nınkiler rengarenk. Marni’nin aplikeleri şapkalar ve kemerlerle sportif bir hava kazanmış, Burberry ise yalnızca kıyafetleri değil çantaları da dekoratif çiçeklerle hareketlendirmiş.

İlk giyen o olmuştu
“Sex and the City” dizisinin kahramanı Carrie Bradshaw’un gerçek bir stil ikonu hatta trendsetter olduğunu söylemeye gerek var mı? Ünlü stilist Patricia Field tarafından giydirilen karakter, özellikle omzuna ve göğsüne taktığı çiçeklerle modayı yıllar öncesinden yakalamıştı.

Haberin Devamı

Çiçekte üçüncü boyut

Alışveriş

Aksesuarlar da canlandı

* Dolce&Gabbana’nın altın renkli güneş gözlükleri, kenarlarındaki motiflerle İtalyan modaevinin yaz koleksiyonunu tamamlıyor.
Fiyatı 1.241 TL.
* Zara’daki kolye bu trendi geceden gündüze taşımak isteyenler için ideal. Fiyatı 79.99 TL.
* Rengarenk boncuklardan oluşan çiçek aplikeleri Afrika modasına da selam gönderiyor. Gipsy by Roman’daki çanta 399 TL.

Stil ipuçları

Bir bukete benzememek için...

* Aynı anda hem çiçek efektli kıyafetleri hem de aksesuarları kullanmamak dengeyi sağlamak için önemli. Bu trendin kendisi yeteri kadar çarpıcı, abartmaya gerek yok.
* Çiçek efektli parçaları giydiğinizde rengarenk bir buketi andırmak istemiyorsanız renk uyumuna özen gösterin.
* Etek, bluz gibi parçalarların belirli noktasındaki çiçekler vücudunuzdaki kusurları gizleyebilir. Ancak tepeden tırnağa çiçek açmanın sizi olduğunuzdan daha kilolu göstereceğini unutmayın.
* Gece elbisesenizdeki çiçek aplikeleri pastel tonlarda olursa, romantik bir hava yaratmak daha kolay olur.

Haberin Devamı

kısa kısa

Moda kokulu mumlar
Dünyanın en eski mum markalarından Cire Trudon’un ambalajlarına Giambattista Valli dokundu. İtalya doğumlu tasarımcının hazırladığı Positano ve Rose Poivree isimli mumlar, koklayanları Güney İtalya sahillerine götürüyor.

Saç tasarımcısından toka koleksiyonu
Dünyanın en prestijli moda dergilerinin yanı sıra Chanel, Fendi gibi modaevlerinin defileleri için de saç modelleri yaratan efsanevi saç tasarımcısı Sam McKnight, mücevher markası Vicki Sarge ile işbirliği yaptı. McKnight’ın tasarladığı çiçekli saç aksesuarları Net-A-Porter’de satışta.

Versace İstanbul'a geliyor
İSTANBUL’DA konsepti Donatella Versace ve İngiliz mimar Jamie Fobert tarafından yaratılan 253 metrekarelik bir Versace butiği açılıyor. Butikte modaevinin kadın ve erkek giyim koleksiyonlarının yanı sıra aksesuarları da satılacak.

SelfIe’nize eşarp takın
EmIlIo PuccI’nin eşarpları selfie çılgınlığına dahil oldu. App Store’dan indireceğiniz Scarfie uygulamasıyla, fotoğrafınızı çekip istediğiniz desen ve renkteki eşarbı selfie’nizin üzerine yerleştirebilirsiniz. #PucciScarfie hashtag’iyle @emiliopucci hesabını da ekleyerek yapılan
en iyi paylaşımlar markanın blog’unda yayınlanacak.