19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Martı İstanbul otelinin terasındaki Mixo Terrace sonbahara üç yeni ve doyurucu kokteylle giriyor. Evet doyurucu çünkü bu kokteyllerin özelliği sıcak atıştırmalıklarla sunulması hatta
içlerine de yiyecek katılması... Zaten isimleri de kokteyl değil, cooktail, yani bir nevi “pişirilmiş kokteyl”...
Cooktail’in yaratıcıları mekanın barmeni Yakup Fındık ile yine Mixo’nun yemek şefi olan abisi Burak Fındık. Yakup Fındık “Herkes kokteyllerin yanında çerez veriyor. Ben de çerez yerine mini atıştırmalık yiyecekler verirsem belki bir farklılık yaratabilirim” diye düşünmüş,
abisinden de destek alarak üç tane cooktail yaratmış: Shrimp Mary, Asparagi ve Rigatoni Pepper.
Shrimp Mary’nin içeriğinde votka, domates suyu, worcestershire sauce, tabasco, limon suyu, tuz, karabiber, taze kereviz sapı var. Bildiğimiz Bloody Mary ama Fındık rondodan geçirilmiş karides parçaları da eklemiş bu içkiye. Yani kanlı mary, olmuş karidesli mary. 70 liralık bu kokteylin yanında da ızgara karidesler var atıştırmak için.
Bardak değil biberin içinde sunuluyor
50 liralık Asparagi’nin içinde ise bir adet ızgara kuşkonmaz, yarım armut ve taze zencefil var. Tüm bu malzemelerin rondodan incecik hale gelene kadar çekilip cin ile karıştırılmasıyla yapılıyor. Yanında zencefil soslu ızgara armut ve ızgara kuşkonmaz ile sunuluyor.
Rigatoni Pepper’ın içinde ise taze frambuaz püresi, lime suyu, tabasco ve cin var. Makarna ile, parmesanlı rigatoni’yle sunuluyor. 50 liralık bu kokteylin diğerlerinden farkı bardakta gelmemesi, onun yerine kocaman Amerikan biberinin içine dolduruluyor.
“Her şeyin en tazesi...”
Yakup Fındık yanlarındaki sıcak atıştırmalıklar nedeniyle bu üç kokteylin yazdan çok sonbahar için uygun olduğunu söylüyor. Ayrıca kokteyllerinde asla şurup veya hazır püre kullanmadığını da özellikle belirtiyor, “Ben buraya gelenlere hazır malzemelerle, kimyasallarla dolu içecekler veremem. Bana güvenmeleri çok önemli. Her şeyi manavdan taze alıyorum ve ben yapıyorum” diyor. n