05.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç - EKS Mutfak Akademisi kurucusu
Cevat Yıldırım - Lucca Restoran İçecek Müdürü
Yemek
Kuşkonmazlı tart
Yaygın olarak çorbası ve salatası yapılan kuşkonmazı bu kez tart tarifiyle sofralarınıza getirdik
MALZEMELER
(4 kişilik)
HAMURU İÇİN
* 2 su bardağı un
* 150 gram tereyağı
* 1 çay bardağı su
* 3 yumurtanın sarısı
* Bir tutam tuz
SOSU İÇİN
* 1 su bardağı krema
* 3 yumurtanın sarısı
* Muskat cevizi
* Karabiber
* Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN
* 1 bağ kuşkonmaz
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı
Sosu için bir kapta krema, yumurta sarısı ve arzu ettiğiniz miktarda muskat cevizi rendesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Ayrı bir kapta un ve tereyağını elle yoğurun veya hamur yoğurma makinesinde karıştırın. Su, tuz, yumurta sarısını da ekleyip tekrar yoğurun. Yoğurma esnasında hamurun lastikleşmemesine dikkat edin. Tart kalıbınızı yağlayın. Hazırladığınız tart hamurunu merdane yardımıyla tart kalıbınızın boyutuna göre ayarlayıp açın. Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin. Hamurun kabarmaması için çatal yardımı ile delikler açın. Sadece tart hamuruna 200 derecelik fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Kuşkonmazların kök kısımlarını kesip soyun. Bir tavaya tereyağını koyun. Yağ eriyince kuşkonmazları ilave ederek kısık ateşte soteleyin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sosu yayın. 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Kokteyl
Citrus cin tonik
Popülerliğini gün geçtikçe artıran, yemeklerle birlikte de partilerde de içilebilen bir kokteyl
MALZEMELER
* 6 cl cin
* 12 cl tonik
* Portakal kabuğu
* Limon kabuğu
* Ardıç tohumu
Hazırlanışı
Büyük bir şarap bardağına buz ve cin konur, portakal ve limon kabuğu dilimleri ile tonik eklenip ardıç tohumuyla servis edilir.