13.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
PELİN ÇİNİ
İstanbul’un gözde semtlerinden Bebek’te şu sıralar farklı bir kalabalık var. Nedeni Bebek Şenliği. Sakinler ile “müdavimleri” bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinliği, Garanti Flexi Card sponsorluğunda Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği düzenliyor. Bebek Parkı’nda tüm hafta sonu sürecek şenlik boyunca katılımcılar gündüzleri Lounge02 DJ’lerinin performanslarını, akşamları ise farklı grupların verecekleri konserleri izleyecek. Organizasyon komitesinde yer alan Inhouse İletişim’in sahibi Esra Türker, Lucca’nın sahibi Cem Mirap, Elektrik İstanbul’un ortaklarından Onur Yeğenoğlu ve Kürşad Yıldırım ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bebek Şenliği’ni ve eklenen yenilikleri konuştuk.
“Hedef kitlemiz, sahilde köpeği ve çocuğuyla yürüyüş yapanlar”
Bebek Şenliği fikri nereden çıktı?
Onur Yeğenoğlu: 2005 yılında Beşiktaş Belediyesi, imajına katkı sağlayacak ve geleneksel hale gelmesini istedikleri bir etkinlik yapmak istediklerini söyleyerek bizi görevlendirdi.
Kürşad Yıldırım: Tam bu sırada Cem Mirap Lucca’da Ahu Yağtu, Ece Sükan ve Dank! mağazasının sahibi Yağmur Musal ile birlikte “Cleaning Days” isimli bir uygulama yapıyordu. Cumartesi günleri Lucca’da vintage kıyafet satışının yapıldığı özel bir etkinlik. Aklımıza o geldi. Beraber oturduk ve Cleaning Days’den yola çıkıp Bebek Şenliği fikrini türettik.
Cem Mirap: O sırada Bebeklilerin modayla iç içe olduklarını anladık. Bu nedenle şenlikte modayla ilgili bir şeyler mutlaka olsun istedik.
Esra Türker: Sonuçta Bebek Şenliği’nin belli bir kimliği var, hitap ettiği kitle belli. Moda da burada önemli bir unsur.
Bu kimliği kısaca tarif eder misiniz?
Cem M.: Bebek ve civarında yaşayan, eğlenmeyi seven ve alışveriş yapmaktan hoşlanan insanlar diyebiliriz. Hedef kitlemiz zaten Bebek sahilinde çocuğuyla ve köpeğiyle yürüyüş yapan, dostlarıyla buradaki kafelerde sohbet eden semt insanları.
Esra T.: Zaten şenliğin içeriği, yer alan sanatçılar ve etkinlikler de buna göre belirleniyor.
Diğer semtlerden gelenler olmuyor mu?
Esra T.: Oluyor tabii ki ama gelenler zaten Bebek’i seven, sadece hafta sonları dahi olsa “Bebekli” olan insanlar. Şenliğin düzenli ilerlemesini sağlayan bir etmen de Bebekliler Derneği’nin bizimle beraber çalışması.
Lucca parkta restoran açacak