Hangi hisse senedi iyi prim yapacak, hangi yatırım en çok kâr getirir?
Bu işlerden hiç anlamam ama nasılsa iyi lokanta ve şarap seçiminde burnum koku alıyor. Sıkı bir hafiyelikle Rodos Adası’nda Avantis lokantasındayım
Rodos şehir merkezinden Lindos’a doğru yola çıkarsanız yol boyunca bilimum plajlar göreceksiniz.
Doğruyu söylemek gerekirse ben açık kumsal plajları çok sevmiyorum. Daha çok etrafı yeşilliklerle süslü koyları tercih ediyorum.
Ama beni Rodos şehir merkezine 20 km. mesafede olan Afandou plajına çekmek için çok güçlü bir neden var.
Avantis lokantası.
Rodos’a geldiğimizde mümkün olan en iyi balık lokantasını denemek istiyorum.
Böyle önemli bir iş için internete, turistik rehberlere falan pek güvenilmez.
Sıkı bir hafiyelik işi bu.
Hangi hisse senedi iyi prim yapacak, hangi yatırım en çok kâr getirir?
Bu işlerden hiç anlamam ve anlamadığımı bildiğim için de yarım yamalak bilgi ile gereksiz işler yapmam.
Ama nasılsa iyi lokanta ve şarap seçiminde burnum koku alıyor.
Rodos, 8 yaşındaki geziyi saymazsanız, ilk kez geldiğim bir ada.
Otelimize yakın yüzlerce balıkçı dururken seçimimi trip ya da mirip advisor’da falan olmayan bu lokanta lehine yapıyorum.
Nasılını sormayın. Sırrı bende kalsın.
Ama şunu söyleyeyim.
Enformasyon toplama faslından sonra burayı gelip görüyoruz angaje olmadan.
Bakıyorum karşıma çıkan insanlar gerçek balıkçı. Bu işi severek yapıyorlar belli ki.
Ertesi gün haklı olduğumu görüyorum.
Mezeler az ama öz.
Yunan usulü çoban salatasındaki beyaz peynir Yunanistan’da yediğim en iyi beyaz peynir.
Koyun sütü imiş.
Ahtapotları da ağzınıza layık
Minik kalamarın bu kadar iyisini bir tek İtalya’da yedim. Izgara.
Kolyos’tan bir çiroz yapıyorlar... Eskiden bizde de vardı bu kadar iyisi Rumlar sahneyi terk etmeden.
Tam rakılık. Ya da Ouzo’luk.
Ahtapotları da ağzınıza layık. Önce
güneşte kurutuyorlar. Sonra haşlıyorlar. Sonra da mangalda odun kömüründe
pişiriyorlar.
Bir de taze kara börülcesi. Bol zeytinyağlı ve sarımsaklı.
Tabi bunların yanında bir de daha basit ama klasik rakı mezeleri var.
Cacık, domates soslu ve sarımsaklı
patlıcan tava.
Nohuttan yapılan, domatesli ve naneli ilginç bir mücver.
Bunlar güzel mezeler.
Ama olağanüstü olan balıklar.
Orfoz iki türlü çıkıyor karşıma.
Biri buğulama. Diğeri ızgara.
Bu sene iyi orfozlar yedim ama bu kadar lezzetlisi hiç karşıma çıkmadı.
Buğulama bizim gibi değil. Yani çorba gibi değil. İtalyanların yaptığı gibi.
İçinde ne olduğunu soruyorum.
Mangalla mesafe iyi ayarlanmış
Sadece zeytinyağı, misket tipi yeşil bir limon, deniz tuzu, defne yaprağı ve azıcık su.
Izgara da İspanya ve İtalya’daki gibi yapılmış. Közde ve ateş değmeden. Mangalla mesafe iyi ayarlanmış. Ağır pişmiş. Pişerken hem tuzlanmış hem de zeytinyağı
sürülmüş.
Bunlar harika.
Son olarak sunulan ızgara böcek de harika.
Bunu tatmak gerçek bir imtiyaz.
Yemeğin üzerine beni şaşırtan bir şey daha oluyor.
Bizim Laz böreğine çok benzeyen bir tatlı ikram ediyorlar.
Böyle bir yemeği adam başı aşağı yukarı 50 euro’ya yiyebiliyorsunuz.
Bizde bu ürünleri Boğaz’da bir lokantada yeseniz sizce kaça çıkarsınız?
DEĞERLENDİRME: H H H H H (5)