Vedat Milor

Vedat Milor

Tüm Yazıları

Bebek’te yer alan ‘Dolce’, hem pastaları hem de yemekleriyle müdavimi olunacak bir yer. Buraya ister sabahları gidip ‘brownie’ yersiniz, ister öğlenleri gidip lezzetli bir pizza

Bebek’te Batı standartlarında bulduğum güzel bir pastane var; Dolce... Buranın özellikle sufle kıvamındaki ‘brownie’si çok başarılı...
Diyebilirim ki, bu semtte otursam her sabah buraya gelip bir capuccino ve brownie ile günümü açardım. Bu arada makaronları da çok iyi; beze gibi değil, dişe geliyor ve fazla tatlı değil. ‘Petit Fours’ yani minik pastalar da başarılı ama belki daha az şekerli olsalar iyi olur.

HİJYENİK BİR ORTAM
Yakın zamanda bilmediğim bir şeyi daha öğrendim. Öğlenleri Dolce’de leziz ve hafif bir yemek yemek de mümkün. Benim için burasının üç ayırıcı özelliği var; ortam, malzeme kalitesi ve hijyen.
Rahat ve ince bir zevki yansıtan mekanda az ama hijyenik bir ortamda iyi malzeme ile pişen öğünler sunuluyor.
Hijyenik derken, laf olsun diye en ucuz alüminyum çatal-bıçağı kağıt içinde sunmaktan bahsetmiyorum (böyle bir alaturkalık sadece bizim ülkemizde var!)
Genel anlamda etrafın ve mutfağın temizliğinden ve bu konuda titiz olunmasından bahsediyorum.

DİYET BÖREK BİLE VAR
Izgara köfteler, ızgarada pişen sebzeler eşliğinde sunuluyor. Kullanılan et kaliteli ve köfteler ev köftesine çok yakın. Et sinirsiz, köfte yağsız ve hafif.
Benim damak tadım daha yağlı ve içi pembe köfteleri arıyor ama özellikle diyet yapıyorsanız rahatlıkla ısmarlayabilirsiniz. (30 TL)
Hiç diyet börek duydunuz mu? Hem hafif, hem lezzetli bir börek istiyorsanız tavsiye ederim. Parmesanlı, beyaz peynirli, patatesli 40 kat açma börek. Hafif olmasının nedeni; zeytinyağı ve tereyağı kullanılması. Böreği çok sevdim. Çayla birlikte öğlen yemeği niye olmasın? (10 TL).

Haberin Devamı

GERÇEK iTALYAN PiZZALARI

Asıl tavsiye edeceğim; beyaz pizza. Pizza son zamanlarda çok moda oldu ve bana iki günde bir yeni açılan bir pizzacıdan davet geliyor. Görsellere baktığım zaman, bunların hepsinin birbirine benzediğini, endüstriyel salça ve adı ‘mozzarella’ olan ama bununla hiç alakası olmayan süt tozundan kötü bir peynirin kullanıldığını görüyorum.
Dolce, kabaklı, parmesanlı ve taze fesleğenli bir pizza yapıyor. Pizza’nın hafif ve lezzetli olmasının asıl nedeni, kullanılan malzeme dışında hamuru. Hamur için pizzanın yüzde 80’i demek doğru olur. İyi hamur için ise ticari olmayan maya ve doğru fırın lazım.
Dolce’nin Napoli tarzı örneğin Ferrara, pizza fırını olduğunu sanmıyorum ama mayalaması doğru. 8-9 saatte mayalanan pizza gerçek İtalyan ‘Artisanal Pizza’sına yaklaşıyor.
Napoli değil Roma türü pizza.
Yani ince ve çıtır. Hamurunda biraz kaya tuzu olsa bence daha da iyi olur ama bir İtalyan gurme bu pizzayı tatsa beğenir. (50TL)