CaddeSANATIN VE LEZZETiN ÇAĞRISI UYDUM

SANATIN VE LEZZETiN ÇAĞRISI UYDUM

04.08.2012 - 19:20 | Son Güncellenme:

Son dönemin flaş oteli Casa dell’Arte (İtalyanca’dan Türkçeye çevirirsek, Sanat Evi), Bodrum’un keşmekeşine, hip eğlencesine karışmadan huzurlu ve sanatla iç içe bir tatil yapma imkanı sunuyor size.

SANATIN VE LEZZETiN ÇAĞRISI UYDUM

İstanbul’un en ünlü fine dining mekanlarından Mimolett’le, gerçek Antakyalı Antiochia da orada üstelik. İnsan daha ne ister ki

Haberin Devamı

İstanbul’un ağır, nemli sıcağından bunalıp başka bir sıcağın koynuna atmak kendimi, ne derece doğruydu bilmem ama “En azından Bodrum’un denizi var, hem de dostlar beni bekler” diyerek çıktım yola geçen hafta. Neredeyse üç aydır ötelediğim Bodrum seyahatim, hızlı başladı, hızlı gelişti, hızlı bitti. “Tadı damağımda kaldı” derler ya, bu kez hem mecaz hem gerçek anlamıyla kuruyorum ben de bu cümleyi.

Bu yazın hip oteli
Torba’daki Casa dell’Arte’nin ismini bu yaz sık sık duymuş olmalısınız. Esasında 6 yıllık bir otel, ben geç fark ettim. Belki de sansasyondan, reklamdan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalıştıklarındandır. Ama bir işletme, işini doğru yaptığı ölçüde reklama bulaşmasa da kulaktan kulağa yayılıyor ve tanınıyor en sonunda.
Bir villayla başlamış her şey. Otelin sahipleri, eşi-dostu düşünerek benim kaldığım 12 odalık (aslına bakarsanız hepsi birer dubleks daire ayarında) residence kısmını yaptırmışlar sonra. Ardından yandaki 37 odalık daha büyük bölüm (Luxury Family Resort) gelmiş. Zira residence’a 12 yaş altı çocuklar kabul edilmiyor ki, eleştirileceğimi bile bile, bunun yerinde bir hareket olduğunu söylemeliyim. En azından orta yolu bulmuşlar böylece. Arkada da bir villa kent var.

Haberin Devamı

Orijinal tablolar, heykeller...
Sanata meraklı aile, otelin dört bir yanında -lobide, ortak alanlarda ve odalarda- kendilerine ait orijinal eserleri sergiliyor. Benim kaldığım süitte bir Devrim Erbil tablosu vardı mesela. Etkileyici... Sadece tablolar da yok tabii, heykeller, çeşitli objeler, şık tasarımlar süslüyor sağı solu. Sergiler düzenliyorlar sonra.
Casa dell’Arte’yi çekici kılan sanatla yoğrulması değil sadece. Belki de tanıdığınız, bildiğiniz, bugüne kadar tanışmadıysanız da çok şey kaybettiğiniz iki ünlü lokantaya, mutfağı teslim etmişler. Çok da iyi yapmışlar. CADDE yazarı Murat Bozok ve sevgili Jale Balcı, yaz başında kolları sıvamış. Heyecanlarının yakın tanığıyım. Ortaya çok şık bir konsept çıkmış. Murat Mimolett’i, Egeli yapmış, Jale Antiochia’daki Antakya lezzetlerini geliştirmiş.

Haberin Devamı

Antakya Bodrum’a taşındı
Antiochia’dan başlayayım: Geçen yaz sonunda Antakya’da küçük kardeşleri Doğan’ın açtığı şubelerinde mide fesatından gidecektik neredeyse. Her şey o kadar lezzetliydi ki... İşte burada daha fazlası var. Muammarasından kaytaz böreğine, abaganuçtan zahterine, kuru patlıcan dolmasından falafele, yanında çiğbörek içi gibi cıvık bir içle servis edilen patates köftesinden- benim favorim oldu- acılı bezirganiye çok başarılı tabaklar sunuyor mekan. Bir de bunlara Antakya’da damağımda lezzet patlamaları yaratan tepsi eti de eklemiş Jale. Taş fırınları da var zira, başka türlüsü olmazdı zaten. Özlemişim, çok iyi geldi. Malzemenin tamamı Antakya’dan geliyor, buna künefe dahil. Sadece yeşillikleri Bodrum’dan alıyorlarmış.

Egeli MimolettGelelim Murat’a... Türkiye’de fine dining denince akla ilk gelen mekanlardan Mimolett’in sahibi Murat Bozok. Ege’nin zenginliklerini baştan yorumlamış Mimolett Ege’de. Mönüdeki her bir tabak, ana malzemesinin geldiği Ege kentlerinin isimleriyle anılıyor. Otları, zeytinyağlıları, deniz mahsullerini ve etleri yerel dokunuşlarla bir araya getirmiş Murat.
İzmir’in tulumu, Marmaris’in balı, Afyon’un sucuğu, Yalıkavak’ın mandalinası, Çanakkale’nin domatesi, Bozburun’un bebek kalamarı, Erdek’ten gelen deniz tarağı, mürekkebiyle hazırladığı risotto’su, kuşkonmazın dört hali, Balıkesir kuzusundan tandırı, dana antrikotu derken ufak ufak tadım yapıyorum. Usta bir şefin elinden çıkma sofistike lezzetler... Fazla söze gerek yok... Tatlı olarak yumurta kabuğunda servis edilen Yalıkavak satsuması aromalı Crème Brulèe’yi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

SANATIN VE LEZZETiN ÇAĞRISI UYDUM

Bayramda üç duyunuz da çalışacak

Casa dell’Arte, bayramın birinci günü yani 19 Ağustos’ta üç duyu üstadını bir araya getiriyor; ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede, Ortadoğu’nun ünlü DJ’i Jade ve Murat Bozok... Bennu Gerede’nin yağlı güreşi konu aldığı ‘Kiss&Bet’ sergisinin açılışında Beyrut’un dünyaca ünlü DJ’i Jade, kabinde olacak. Açılışın diğer sürpriziyse,
Edirneli şef Murat Bozok’un köklerine dönerek Edirne lezzetleriyle hazırlayacağı özel mönü.

Adres: Torba Mahallesi,
İnönü Caddesi No: 66
Tel: 0 252 367 18 48
www.casadellartebodrum.com