Akut rutinizm. Dünyada gittikçe yaygınlaşan ruhsal bir sorun bu. Çoğunlukla aynı belirtilerle ortaya çıkıyor: Motivasyon eksikliği, kasvet hali, anlam ve yön kaybı, hayal kırıklığı, bıkkınlık ve maddi her şeye sahip olup bir türlü kendini mutlu hissedememe...” Bunlar, hayatın koşturmacası içinde farkında bile olmadan içine düştüğümüz haller değil mi?
Eğer siz de kendinizde bu belirtileri görüyorsanız, sebepsiz bir boşluk ve ruhsal bunalım hissi yaşıyorsanız birçok kişi gibi akut rutinizme yakalanmışsınız demektir! Güzel haberse bu hastalıktan kurtulmak da kişinin kendi elinde. Olaylara ve hayata bakışını değiştirerek, mutlu olma kapasitesini ufak adımlarla, yeni alışkanlıklarla günden güne geliştirerek, bambaşka bir ruh haline bürünebilir ve aslında olmak istediğiniz kişiye dönüşebilirsiniz.
Kendini sevmeyi öğrenmek bu yoldaki en önemli anahtar. Hoşnut olmadığınız özelliklerinizi değiştirme aşamasındayken, eksiklerinizle de kendinizi sevebilmek... Her sabah aynanın karşısına geçip gözlerinizin içine bakarak her halinizle harika olduğunuzu, kendinizi çok sevdiğinizi tekrarlayabilirsiniz. Buna ilk başta inanmasanız bile zaman içinde beyniniz söylediklerinizi gerçek kabul ediyor.
İKİNCİ HAYATIN NE ZAMAN BAŞLAR?
Düşüncelerimizin, yaşadıklarımızı ne denli fazla etkilediği her zaman söylenir, o düşünceleri irademizle değiştirmek ise bize bağlı. Pozitif düşünmenin ve davranmanın gücü, çeşitli deneylerle kanıtlanmış bir gerçek... Negatif cümleler yerine, pozitif cümleler kurmak bile çok etkili.
Değişim hemen gelmiyor tabii, sabırlı olmak ve üzerinde çalışmak lazım. Küçük adımlarla, aşama aşama kat ediliyor değişim yolu... Uygulanması gereken yöntemler de var. Hedeflerinizi not alacağınız bir defter tutmak mesela, gerçekleşen her hedefin üzerini çizdikçe özgüveniniz artıyor. Hedefler ise net, ulaşılabilir ve gerçekçi olmalı ki, hayal kırıklığı yaşanmasın.
İnsanı akut rutinizmden kurtarıp her koşulda daha mutlu ve pozitif bir kişiye dönüşmesini sağlayan yöntemlerin devamı var. Ve hepsi Raphaelle Giordano’nun ‘İkinci Hayatın Tek Bir Hayatın Olduğunda Başlar’ kitabında kolay anlaşılır, akıcı bir dille, roman formatında bize sunulmuş.
Kişisel gelişimle ilgili yazılan sayısız kitabın içinde, okuyucuyu o kitabı aldığına pişman edenlerin sayısı hayli fazla malum! Giordano’nun kitabıysa okunmayı ve tavsiyeleri uygulamayı fazlasıyla hak ediyor. Ha bu arada akut rutinizm günümüzde çoğumuzun içinde olduğu ruh halini tanımlamak için yazarın kurguladığı bir hastalık...