CaddeFerhat Göçer'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılına özel marş

Ferhat Göçer'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılına özel marş

20.07.2024 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sanatçı Ferhat Göçer, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne özel marş besteledi. Söz ve müziği Ferhat Göçer'e ait olan ve '50. Yıl Şafak Marşı' adını taşıyan eser hem harekatın kahramanlarını anmak hem de Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesini onurlandırmak için büyük anlam taşıyor.

Ferhat Göçer, 50. Yıl Şafak Marşı'nı ilk kez 19 Temmuz’da Kıbrıs’ta gerçekleşen 'Şafak Nöbeti Konseri'nde, 80 kişilik dev senfoni orkestrası eşliğinde seslendirdi. Konser, Kıbrıs halkının büyük katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

50. YIL MARŞI'NDA DUYGU SELİ

Alanı dolduran binlerce kişi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarıyla Göçer’e eşlik etti. 50. Yıl Şafak Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen coşkulu kalabalık duygu dolu anlar yaşadı.

Ferhat Göçerden Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılına özel marş

"VERİLEN MÜCADELENİN ESERİ"

Konseri başından sonuna kadar izleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayan anlamlı ve duygu dolu bir konuşma yaptı: Sayın Ferhat Göçer, mehteran takımımız, güvenlik komutanımızın, kolordumuzun değerli bandosu ve değerli halkımızı bu önemli akşamda selamlıyorum. Hepinize sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Kıbrıs Türk halkı yıllar önce bu adada çok büyük acılar çekerek tüm saldırılara karşı yüreğiyle direnmiş, Mehmetçikle kucaklaşmıştı. Tam 50 yıl önce Mehmetçiklerimiz ve Mücahitlerimizin halkımızla buluşması, o büyük özlemin giderilmesi ve dökülen gözyaşlarının hala burada olması bizleri bu topraklara daha sıkı bağlıyor. Az önce komandolarımızla birlikte kucaklaştık. Onlar daha on dokuz-yirmi yaşlarında buralardan çıkarak bir tarihe imza attılar. Bu akşam bizimle olan ve harekatta yer alan komandolarımızı, Mehmetçiklerimizi bu akşam bir kez daha selamlıyorum. Kendilerine sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu uğurda hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum ailelerine sabır diliyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti verilen mücadelenin bir eseridir ve hepimiz bu eserle gurur duymalıyız. Bugün Sayın Ferhat Göçer’e, Sayın Milli Savunma Bakanımız ve komutanlarımızın bize ilettikleri o duygusal klipte bestelediği o marşla bizlere yaşattığı duygu dolu anlar, bizlere kattığı değer ve bu çalışması için çok teşekkür ediyorum.

Ferhat Göçerden Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılına özel marş

Haberin Devamı

"SONSUZA DEK YAŞAYACAK"

Bu özel gece için duygularını paylaşan Ferhat Göçer, "Böyle anlamlı ve özel bir gecede, harekatın 50. yıl dönümünde gerçekleşen Şafak Nöbeti’nde sizlerle birlikte olmak büyük bir onur. Umut ediyorum ki Mücahit ve Mehmetçik'in birlikte yazdığı destan için yaptığım bu marşla onların hikayesi dilden dile, gönülden gönüle, kuşaktan kuşağa taşınarak sonsuza dek yaşayacak" açıklamasını yaptı.

Ferhat Göçerden Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılına özel marş