Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Aylardan neredeyse temmuz, sınavlar bitti, okullar kapandı ve şimdi zaman kum, deniz, güneş zamanı... 8 bin 333 kilometrelik sahili var ülkemin. 2 bin 805 km. sahili ile Ege bu konuda da lider. Arkasından bin 695 km. kıyı şeridi ile Karadeniz gelmekte. Akdeniz, bin 577 km ile üçüncü, Marmara ise 927 kilometrelik bir sahile sahip.

Her biri ayrı ayrı güzellikler barındırmakta yurdum sahilleri. Yeter ki siz görmek isteyin. Karadeniz mesela, henüz keşfedilmemiş bir güzellikler zinciri. Ne hikmetse kum, deniz, güneş dendi mi herkesin aklına güney sahilleri gelmekte.

Haberin Devamı

İnanılmaz bir kalabalık, haberlere konu olan fahiş fiyatlar, yabancıya ucuz, yurdum insanına yüksek fiyat vermeyi otelcilik zanneden bir zihniyetin hakim olduğu bölgeler yerine, buyurun Karadeniz’e…

Giresun

Giresun plajları da henüz keşfedilmemiş yerler arasında.

Görele’deki Deliklitaş Plajı, adını erozyonla ortasında bir delik oluşmuş taştan almakta. Bu ufak taşlık plajın uzunluğu 90 metre civarında ve genişliği ise 7-8 metre civarında günbatımı manzarası ise kesinlikle büyüleyici.

Tirebolu’ya sadece 4 km. uzaklıktaki Beygir Kumu Plajı da Akdeniz’i aratmayan bir kumsala ve denize sahip. Ancak yeraltı suları nedeniyle suyu soğuk gelebilir.

Keşap’taki Uluburun Plajı Giresun’a 25 km. uzaklıkta. 100 metre uzunluğundaki plajın genişliği ise 20 metre civarında. Aman dikkat kumsal taşlık!

KARADENİZ’İN PLAJLARI SİZİ BEKLİYOR

Sinop

İşte az bilinen bir başka cennetten köşe. En fazla tercih edilen plajlardan biri ise merkeze iki km. uzaklıktaki ince ve simsiyah volkanik kumlu Karakum. Halk kumun romatizma ve siyatik gibi hastalıklara iyi geldiğine inanmakta.

Bahçeler Mevki diye bilinen bölgedeki sahil 500 metre uzunluğa ve yer yer 10 metreye varan genişliğe sahip. İnce ve sarı kumlu plajın hemen arkası ormanlık alan. Kamp ve çadır alanları da mevcut.

Bir taşla iki kuş vurmak isteyenler, Akliman ve Hamsilos Koyları’nı not alsınlar. Kilometrelerce uzanan Akliman Plajı, yeşil ile mavinin buluştuğu bir başka cennetten köşe Sinop’ta. Merkeze sadece dokuz km. uzaklıkta ve 20 metreye varan bir genişliğe sahip. Akliman’ın yalnızca bir km. uzağında yer alan ve denizin bir nehir gibi kara içine girdiği Hamsilos Koyu ise taşlık.

Haberin Devamı

Unutmadan ekleyelim her iki koy ve çevresi 2007 yılında Hamsilos Tabiat Parkı olarak tecil edilmiş durumda.

“Yok ben şehir merkezinde denize gireceğim” diyorsanız, Antik Plaj sizi bekler. Ancak bir otele ait olması nedeni ile giriş ücretli.

Amasra

Bartın’ın şirin mi şirin ilçesi. Diğer yerlere göre daha dingin. Kum, deniz, güneş diyenlere birbirinden farklı seçenekler sunmakta Amasra…

14 km. doğusunda yer alan Çakraz’ın Bozköyaltı, Çakraz ve Delikli Şile plajları mutlaka sizi de büyüleyecek.

İnkumu Plajı ise yine Amasra’nın doğusunda ve 30 km. uzaklıkta. Üç km.’lik uzunluğu ile Karadeniz’in en uzun plajları arasında. Genişliği ise yer yer 50-60 metreyi bulmakta.

Haziran’da başlayan deniz mevsimi ekim’in sonuna kadar sürmekte.

KARADENİZ’İN PLAJLARI SİZİ BEKLİYOR

Ordu

İlk akla gelen Turizm Bakanlığı’nın tanıtım filmlerinde de yer alan Fatsa’daki Belice Plajı. Görüntüsü timsaha benzediği için Timsah Adası olarak bilinen kayalık alanı ile meşhur.

Haberin Devamı

Fatsa’daki bir diğer plaj ise harika manzarası ile Eski Tavlaağzı Plajı.

Perşembe ilçesindeki Çaka Plajı ise sahip olduğu bembeyaz kumları ile meşhur. Beyaz Kum Plajı olarak da bilinmekte.

Bunlar Karadeniz’in birbirinden güzel plajlarından bu köşeye sığdırabildiklerim. Yoksa, Artvin Hopa’daki Kemalpaşa’yı, Kırklareli’ndeki Panayır İskelesi’ni, Samsun’da Çatalçam’ı, Rize’de Ali Paşa’yı ve diğerlerini unutmadım. Onlar bir başka yazıya kaldı.