Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son haftanın sosyal medya fenomeni, Aksaray’da 15 esnafı darmaduman eden Kuveyt asıllı İrlandalı boksör turist. Böyle yan yana yazınca bile göze fantastik geliyor, bir Onur Ünlü filmi kahramanı olabilir pekala. Twitter konuyla ilgili yaratıcı espriden yıkılıyor.

Zaytung’un kafa patlatmasına bile gerek yok, dediğim gibi olayın kendisi absürdlük şahikası. Adamcağız dolabı açarken su şişelerini düşürdü diye sen üzerine yürü, sopayla sandalyeyle kafasını kırmaya çalış, beceremedikçe adam topla, bir kişiye 15 kişi dalmaya kalkış ve o sadece yumruklarını kullanarak hepinizle baş etsin. Cüneyt Arkın’ın 2015 versiyonu mübarek.

Haberin Devamı

Ve kabul edelim ki aslında bizim esnafımız dayak yedi diye bu kadar gülüp eğlenmemiz de tuhaf.

Delikanlılığın kitabını yazdı

Nitekim Independent gazetesi bu konuya değinmiş ve “Türkler, İrlandalı turisti neden kahraman ilan ettiler?” diye bir yazı yayınlamış. Gazete, meseleyi Gezi olayları sırasında oluşan esnaf algısına bağlıyor sonunda.

Haksız mı? Değil bence de. Sen kendini polis zannedip savunmasız insanlara, ‘kendi insanına’ sopayla taşla saldırırsan. Camına kar topu geldi diye insan bıçaklarsan bir gün ‘elin oğlu’ gelip bir yumrukta dişlerini döker, kimse de durup ‘Vah vah’ bile demez.

Kavgayı anlatmak için de gazetecilerden dişlerini yaptırmalarını istemiş. Hey Allah’ım, neyi anlatacaksın ki? Adam sadece yumruklarıyla o pek beğendiğiniz ‘delikanlılığın kitabı’nı yeniden yazdı, hepimiz de izledik.

“Erkek gibi yumruklarıyla dövüşselerdi” de dedi üstelik. Sessizce dağılın bari. Belki “Niye kimse bizi sevmiyor?” diye de düşünürsünüz bu vesileyle...

KIŞLIK DOMATES VAKTİ GELDİ
Yazın bittiğini bundan anlıyorum. Facebook ve Instagram hesapları, takipçilerin paylaştığı kaynayan domates tencereleri ve kıpkırmızı domates püresi dolu kavanoz fotoğraflarıyla doldu.
Geçenlerde Gülben Ergen de koymuş Instagram’ına. En son baktım canım Çiğdem Mater de doldurmuş kavanozlarını ‘altı saatlik bir mesai’ sonunda.
İlkokul kitaplarımızdaki “Kış geldi, annem salça yaptı” cümlesi gerçek oldu yani. Ben çocukken yoktu böyle bir adet.
Hazırlanışı çok kolay
Bence şahane bir şey. Kışın saman tadındaki tatsız kokusuz hormonlu şeyleri yemeklerinize koyup sağlığınızı da tehlikeye atacağınıza mis gibi yaz domatesinden yaptığınız püreyi kullanıyorsunuz.
Bu hafta ben de girişeceğim organik pazardan alacağım domateslerle. Hazırlanışı çok da kolay; bütün yapacağınız domateslerin kabuklarını soyup rondoda püre haline getirmek, arkasından da biraz tuzla kaynatmak. Çiğdem, üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alın diyor.
Bir taşım kaynattıktan sonra kavanozlara koyup sıcakken ters çeviriyorsun. Ertesi gün de kavanozlarını gölge bir yere kışı beklemeye bırakıyorsun.
Bu arada her aşamanın fotoğrafını çekip Instagram hesabını koyarsan, bir yandan sağlıklı beslenirken bir yandan da gayet havalı oluyorsun.