TatilGence Nerede, Hangi Bölgede? Gence Nüfusu Nedir?

Gence Nerede, Hangi Bölgede? Gence Nüfusu Nedir?

06.04.2023 - 16:05 | Son Güncellenme:

Dünyada yer alan birçok ülkede olduğu gibi Azerbaycan'da da birçok harika şehir vardır. Bu şehirlerle ilgili bilgi almak isteyen ya da seyahat öncesi rotasını oluşturmak isteyen birçok insan internet üzerinden araştırmaya başlar. Gence Nerede, Hangi Bölgede? Gence Nüfusu Nedir sizler için derledik.

Gence Nerede, Hangi Bölgede Gence Nüfusu Nedir

En çok araştırılan şehirlerden biri de Azerbaycan'ın Gence şehridir. Azerbaycan'ın en kalabalık nüfusa sahip olan üçüncü şehri olması sebebiyle oldukça merak edilir. Eski bir yerleşim olması da görsel olarak da tarihi bir izlenim verir. Hem nüfus açısından hem de ziyaretçi açısından oldukça fazla tercih edilen bölgelerden biridir.

Gence Nerede, Hangi Bölgede?

Azerbaycan şehirlerinden biri olan Gence, eski yerleşim yerlerinden biridir. Rus İmparatorluğu zamanında ismi Elizavetpol olarak değiştirilmiş olsa da 1989 senesi itibariyle yeniden Gence ismiyle anılmaya başlamıştır.

Bakü'ye 360 km batıda olan şehir, Gence çayının iki yakasında bulunur. Nüfusunun neredeyse tamamı Azeri halktan oluşan bölge, Azerbaycan'da yaşanabilecek şehirler sıralamasında üst sıralarda yer alır.

Gence Nüfusu Nedir?

Gence, Azerbaycan'ın en kalabalık olan ve yerleşim açısından da en çok tercih edilen üçüncü şehri olma özelliğine sahiptir. 2015 sayımına göre ise ortalama 300 bin nüfusa sahip olan Gence bölgesi, 2020 sayımına göre 335 bin nüfusa ulaşmıştır.

Doğal ve tarihi güzellikleri ile de oldukça fazla ziyaretçi alan bölgede yaşayan nüfusun %98'i Azeri halktan oluşur. Geri kalan kısım ise karışıktır. Özellikle 2000'li yıllardan beri şehrin nüfusu hızla artmıştır.