GalatasarayGalatasaray'da Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi? Eski hakemler değerlendirdi!

Galatasaray'da Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi? Eski hakemler değerlendirdi!

07.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Alanyaspor'u konuk etti. Maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Müsabakada Mehmet Türkmen düdük çaldı. Mehmet Türkmen'in yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş üstlendi. VAR'da Yaşar Kemal Uğurlu, AVAR'da ise Ogün Kamacı görev aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Alanyaspor arasındaki maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Galatasaray - Alanyaspor maçının tartışmalı kararları hakkında yapılan yorumlar...

"9'uncu dakikada Dries Mertens'in Augusto'ya müdahalesinde kırmızı kart gerekir mi?"

Bahattin Duran: Mertens'in yaptığı hareket şiddetli bir hareket ve bunun karşılığı da kırmızı kart. Mertens dirseğini silah olarak kullandı. Sağ dirseğini kaldırdı ve oyuncunun çenesinin yanına vurdu. Burada çok net bir kanıt var. VAR müdahalesi de olmalıydı.

Bülent Yıldırım: Dirsek ve yüz bölgesine yapılan müdahalelerde belli bir şiddetin altında olmadığı sürece şiddetli harekete girer ve kırmızı kart gerektirir. Sağ dirseğini omuz seviyenin üzerine çıkarıp rakibinin çenesine vuruyor. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. VAR da müdahale etmeliydi.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Mertens'in yaptığı hareketin şiddetli hareket olduğu net. Top için mücadele yok. Top gittikten sonra sen bu hareketi yapıyorsun. Kuraldaki şiddetli hareketle ilgili bir bölümde şu ifade var: "Top için mücadele edilmeyen durumlarda. Rakip oyuncunun veya diğer herhangi bir kişinin kafasına veya yüzüne eliyle veya koluyla bilerek vuran bir oyuncu çok hafif veya göz ardı edilebilir olmadığı sürece şiddetli hareketten suçludur ve kırmızı kartla cezalandırılır." Herhalde tam olarak bu pozisyonu tarif ediyor. Net bir kırmızı kart var.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Abdülkerim Bardakcı'nın Balkovec'e yaptığı müdahale penaltı mı?"

Deniz Çoban: Kolay bırakıyor kendini, penaltı yok.

Bahattin Duran: Devam kararını doğru buluyorum. Çekmeyi hakem görseydi ve bunu değerlendirseydi ceza sahası dışından faul verir ve kırmızı kart gösterirdi. Bir çekme var ama çok kolay bırakıyor kendini.

Bülent Yıldırım: Penaltı da aldatma da olmaz. Bir temas var, etkisi soru işareti. Balkovec de bunu hissedip kendini yere atmış.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Barış Alper Yılmaz'ın 83. dakikada yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı çıkmalı mıydı?"

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Hakeme dikkat edelim. Niye geri kaçıyor ben çok merak ediyorum. Pozisyon oynanırken niye geri kaçıyor?

Bahattin Duran: Geri kaçıp oyuncuya çarptı. Tamamen şu an konsantrasyonu da bozuldu. Serdar Dursun'a çarptı. Geri kaldı. Pozisyona çok uzak.

Deniz Çoban: Çok uzak kaldı.

Bahattin Duran: Şimdi, burada dengesi bozularak Barış Alper topa vuruyor. Maç içerisinde, 'Evet, kötü vurdu' dedik. Şimdi ama yakın çekimlerde göreceğiz. Alanyasporlu oyuncunun...

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

Bahattin Duran: Alanyasporlu oyuncunun sol ayağıyla Barış Alper Yılmaz'ın sol ayağına bakalım. İkisi de topa baksa bile... Şu anda bakın Barış Alper'in ayağına net bir temas var. Barış Alper'in bence dengesini bozdu. Bu, sahada penaltı verilecek bir pozisyon. Sahada penaltı verilmesi, en doğru karardı. Neden altını çizerek 'sahada' diyorum? Çünkü bu etki, sana göre bana göre... Hakem, ben bu teması gördüm ve benim için dengesi çok bozulmadı, kafa vurdu diyebilir. Yani VAR müdahalesinden dolayı... VAR müdahalesinin olmamasını doğru buluyorum ama sahada penaltı verilmesi, özellikle DVD'deki şu son görüntüyle birlikte penaltının en doğru karar olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Hakem, çok geride kaldığı için farkındalığı hiç olmadı. Ayakla zemindeki ihlali de görmedi. Çok gizli, saklı ama net bir dikkatsiz müdahale var. Ben, bu pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Çünkü oyuncunun gelişi, havadaki uçması, vuruş kalitesi hepsi bozuldu. Şu ayak hamlesinden sonra...

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

Deniz Çoban: Hakem buna penaltı kararını verse şuna bir çizgi çizilecekti. Vururken duralım. Ayağına getirelim topu.

Bahattin Duran: Şimdi. Şimdi, büyütebilirsin Bülent hocam.

Bülent Yıldırım: Şimdi burada Alanyasporlu en gerideki oyuncunun dizini de göremediğimiz için ofsayt çıkar ya da çıkmaz bilmiyoruz.

Bahattin Duran: Bana göre çizgiye bakarsak çıkma ihtimali fazla.

Deniz Çoban: Evet ama bilemeyiz.

Bülent Yıldırım: Bilemeyiz.

Bahattin Duran: Hakem, penaltı verseydi zaten üç boyutlu çizilecekti. Çok net bir şekilde görecektik.

Haberin Devamı

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

Deniz Çoban: Penaltı kararı verilmedi. Ben, burada açık bir penaltı olduğunu düşünüyorum. Hakemin göremeyeceği, zor göreceği konusunda size katılıyorum ama önce kendine iyi bir yer seçmesi lazımdı, seçemedi. İkincisi de şu kale arkası açısından o ayağın yeri kazıyarak gitmesi ve o darbenin o oyuncuyu o hale getirmesi... Ben onun da niye kanıt olmayacağını sorguluyorum. Niye bu, kanıt değil? Ayakta olacak her şey olmuş. Neye göre dikkatsiz?

Bahattin Duran: Kontrolsüz mü?

Deniz Çoban: Evet. Tarlayı süren traktörün arkasına taktıkları şey var ya onun gibi yeri sürerek geliyor. Yani ayağı kalmış orada götüremiyor ayağını. O yüzden saçma sapan kafa vuruyor topa. Bu kanıt değil mi bilmiyorum. Benim açımdan bu penaltı. Hakemin penaltı vermesi sonra da ofsayta bakılması lazımdı.

Bülent Yıldırım: Ofsayt incelerdim video hakem olsaydım. Ben hala oradayım. Ofsayt yoksa müdahale ederdim. Ofsayt çıkarsa ofsayt

 

"Galatasaray'ın Sallai ile penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Sallai, hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptı. Sarı kart gerekirdi"

Bülent Yıldırım: Hakemin yeri yanlış. Sallai rakibini aldatmaya yönelik hareket yapıyor.

Deniz Çoban: Hakemi aldatmaya yönelik hareket, penaltı yok.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Lopes'in Galatasaray yarı alanında Jakobs'a müdahalesi faul mü?"

Bahattin Duran: Burada net bir faul var. Hakem faulü hiç çalmadı. İki defa temas edip faulü yaptıktan sonra topu önüne aldı. Gol olsa VAR karışmaz, bambaşka bir şey konuşulurdu.

Bülent Yıldırım: Futbolun beklediği karar net bir hücum faul. Gol olmaması hakem için şans olmuş.

Deniz Çoban: Muslera sarı kartı hak etti. Bu sarı karttan sonra arkasını dönüyor. Muslera orada alkışlasa görecek mi, görmeyecek. Bu top gol olsa VAR karışır mı, karışmaz.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi