Yılbaşına özel çocuk menüsü Yılbaşı akşamı çocuğunuz için sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek ister misiniz? 22.12.2014 - 16:27 | Son Güncellenme: 22.12.2014 - 17:14 1 1 / 14 Fotoğraf KEREVİZ ÇORBASI - 1 Yaş ve Sonrası Malzemeler 2 adet orta büyüklükte kereviz 1 adet küçük patates 1 adet pırasanın beyaz kısımları, yıkanıp ayıklanmış, ince ince doğranmış 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı inek sütü, eğer keçi sütü kullanacaksanız 1/2 bardak keçi sütünü su ile 1 bardağa tamamlayıp, kullanabilirsiniz. Tuz 1 çorba kaşığı kabuksuz ay çekirdeği Hazırlanışı Pırasa ince ince doğranır ve zeytinyağında hafif sotelenir. Ayıklanıp küp doğranmış kereviz ve patates ilave edilir. Kerevizin sapları küçük doğranır, yaprakları var ise üzerine eklemek için ince kıyılır. Kerevizin kokusu çıkınca üzerini örtecek kadar su, tuz eklenerek sebzeler pişinceye kadar orta ateşte pişirilir. Pişen çorba robot ile ya da süzgeçten geçirilerek ezilir. Süt ve fındık büyüklüğünde tereyağı eklenerek kaynatılır. İnce kıyılmış kereviz yaprakları eklenerek karıştırılır. Servis ederken üzerine ay çekirdeği serperek fark yaratabilirsiniz. Haberin Devamı İçin Tıklayın