Soğuk kış günlerinde sobada ya da fırında pişirilip keyifle yenen kestane, yalnızca lezzetiyle değil, sağlığa olan sayısız faydalarıyla da öne çıkıyor. Kalp sağlığından sindirim sistemine, enerjiden cilt bakımına kadar birçok alanda olumlu etkileri olan bu besin, aslında sadece içiyle değil, kabuklarıyla da oldukça faydalı. Genellikle tüketildikten sonra çöpe atılan kestane kabukları, doğru yöntemlerle kullanıldığında şaşırtıcı sağlık ve güzellik faydaları sunuyor. İşte kestane kabuğunun doğru tüketimi ve sağladığı mucizevi yararlar.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Kestane; protein, karbonhidrat, lif ve önemli mineraller bakımından zengindir. Özellikle magnezyum, demir ve fosfor gibi mineraller vücut fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde devam etmesine katkıda bulunur. Ancak çöpe attığımı kestane kabuklarından yapacağınız su da aynı derecede önemli.