Vücudu koruyan en güçlü 5 antioksidan gıda
Kanser ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan proantisiyanidin ve antioksidanlar yaban mersini, ahududu ve böğürtlende bol miktarda bulunuyor.
02.12.2013 - 10:40
|
Son Güncellenme: 09.05.2014 - 10:13
Vücudumuza zarar veren ve kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olan oksidanlara karşı hücreleri bir muhafız gibi koruyan antioksidan yönünden en zengin 5 gıdanın kabuksuz meyveler, brokoli, sarımsak, yeşil çay ve domates olduğu belirtiliyor.
Kabuksuz (yumuşak) meyveler
; ahududu, yaban mersini, çilek gibi lezzetli ve tatlı meyveler olmalarının yanı sıra zengin bir antioksidan kapasitesine sahipler. Kanser ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcı olan proantisiyanidin ve antioksidanlar yaban mersini, ahududu ve böğürtlende bol miktarda bulunuyor.