Usta aşçıların uyguladığı yöntem! Suyunu sıkıp içine dökün, yoğurt 3 ay ekşimiyor
Yoğurt, sağlıklı ve besleyici bir gıda olmasının yanı sıra mutfaklarımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak yoğurt, saklanma koşullarına bağlı olarak çabuk ekşiyebilir. Peki, yoğurt neden bu kadar çabuk ekşir ve bu durumu nasıl önleyebiliriz?
|
1
1 / 6Fotoğraf
Yoğurt, evde sıkça tüketilen ve sağlıklı bir besin kaynağı olan fermente süt ürünüdür. Günümüze e sağlıklı yoğurda ulaşmak için evde yoğurt yapmak da son derece popüler hale geldi. Ancak buzdolabında dahi olsa bir süre sonra ekşimeye başlayan yoğurdun ilk günkü tazeliğini korumasını sağlamak önemli.