Unu 3 kez eleyince pofuduk oluyor! Kalıptan şıp diye çıkacak, oda sıcaklığı şartmış
Sünger kek hafifliği, pofuduk dokusu ve kendine has lezzetiyle birçok kişinin favorisidir. Ancak sanılanın aksine, mükemmel bir sünger kek yapmak pek kolay değil. Kekin kabarıklığı, yumuşak dokusu ve doğru kıvamı için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. İşte, sünger kekin sırrı, hamurunu hazırlarken kullanılan tekniklerde ve bu önemli püf noktalarda saklı.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Sünger gibi kabarmış bir kek yapmak, tam da hayal ettiğiniz gibi o pofuduk ve yumuşaklıkta olması, biraz incelik gerektirir. Çünkü kekin içi yeterince kabarmazsa, sadece basit bir kek olur. Hem basit hem de karmaşık sünger kek, aslında doğru malzemeleri, doğru zamanlamayı ve doğru teknikleri gerektiren bir tariftir. O halde, sözü daha fazla uzatmadan sünger kek yapımına başlıyoruz.