Tıp fakültesinde okurken turşu suyu içiyordu! Canan Karatay: '30 saniye içinde geçiriyor'
Sonbahar mevsimi, birçok kişinin kış mevsimi için hazırlık yaptığı bir zamanlamaya işaret eder. Birçok besini saklama koşullarına uygun hale dönüştürüp, kışın da doğal faydalarından yararlanırız. Bu sayede bağışıklık sistemimiz her zaman güçlü kalır. Kışın bağışıklığı güçlendiren en faydalı yiyeceklerden biri elbette ki turşudur. Prof. Dr. Canan Karatay, turşu ve turşu suyundan 'Olmazsa olmaz' diye bahsetti. İşte nedeni.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Mevsim geçişlerinde kışın taze taze tüketmek için hazırlanan yiyecekler uygun saklama koşullarına göre muhafaza edilir. Böylece birçok yiyeceğin besin değeri kaybolmaz. Bu yiyeceklerin yanı sıra kış aylarında sofralardan eksik olmayan turşular vardır. Canan Karatay, turşu ve turşu suyunun vücuttaki etkilerini tek tek anlattı.