Gerçekleştirilen etkinlikte yabani pirincin, kalp hastalıkları, kanser, diyabet ve obezite risklerini azaltmaya yardımcı etkilerini de özetleyen Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ayrıca, dengeli ve sağlıklı beslenme için önerilerini şöyle sıraladı; Yabani Pirinç: Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli çalışmasına destek olur. Ayrıca toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki göstermektedir. Tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol (çok güçlü antioksidan) içeriğine sahip olan ceviz, kilo kontrolünde, kalp hastalıkları ve kanserden korumada etkili. Düzenli tüketildiğinde ise iltihaplanma önlemeye yardımcıdır. Böğürtlen, patlıcan, kırmızı pancar ve yabanmersini gibi mor renkli besinler, anti aging özellikte olduklarından yaşlanmayı geciktirmede etkilidir. Bize dinçlik verirler. Marul, roka, avakado, yeşil üzüm ve yeşil erik gibi yeşil renkli besinler, C vitamini ve mineraller açısından son derece önemlidir. Her gün en az 1 avuç tüketilmelidir. Domates, karpuz, çilek, greyfurt ve nar gibi kırmızı renkli besinler güçlü antioksidan likopen içerirler. Dolayısıyla kanser hastalıklarına karşı korunmada kırmızı renkli meyve ve sebzeler mutlaka diyetimizde bulunmalıdır. Havuç, şeftali, kayısı, bal kabağı ve hurma gibi sarı renkli besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yüksek beta karoten içeriği ile dikkat çekerler. Özellikle mevsim geçişlerinde bize destek olurlar. Soya fasulyesi, barbunya, mercimek, nohut, kuru fasulye ve bezelye gibi çeşitleri ile kuru baklagiller, bitkisel proteinden zengin, uzun süre tok kalmayı sağlayan önemli birer lif kaynağıdır. Halsizlik, bağ ağrısı nın sebeni çoğu zaman unuttuğunuz sudan kaynaklanıyor olabilir. Daha sağlıklı, formda ve enerjik olamk için su içme alışkanlığı kazanmalısınız. Gün içerisinde ortalama 2lt. su içilmelidir.