İğde, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve bu bölgelerde geleneksel olarak da kullanılan bir meyve olarak öne çıkar. Taze tüketilebileceği gibi, kurutularak da saklanabilen meyve, şekerleme yapımında veya tatlılarda sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir. Ayrıca, iğde reçeli veya iğde şurubu gibi gıda ürünleri de yine bu meyveyle hazırlanabilir. İğde sağlık açısından da pek çok fayda sunabilir. İçeriğindeki lif, antioksidanlar ve C vitaminiyle, sindirim sağlığını destekler. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve antioksidan koruma sağlamak için de iğde tüketimi öneriliyor. İğde çekirdekleri öğütülerek toz haline getirilebilir ve bu şekilde de satılabilir. İğde çekirdeği tozunun faydaları duyanları şaşırtacak. Özellikle sütün içine katıldığında faydaları artan iğde çekirdeği tozunu yakından tanıyalım! İğde kemik kırıkları ve çatlaklarını tedavi etmek konusunda son derece başarılıdır. İğde çekirdeğinin tozu, kıkırdak üretir ve sütle karıştırıldığında sırt ağrılarını geçirebilir. İğdenin çok güçlü̈ antioksidan etkisi vardır. İçerisindeki K vitamini ile mide ve bağırsakların enfeksiyonunu azaltır, yara ve ödeme karşı mücadele eder. İğde tozu, pıhtılaşan beyaz kan hücrelerinin miktarını azaltır ve kalp hastalığı riskini de düşürür. Lif bakımından zengin ve bir kalsiyum kaynağı olduğundan, yaşlılar ve emziren annelere tavsiye edilir. C vitamin bakımından oldukça zengin olan iğde meyvesi soğuk algınlığı ve gripte de etkilidir. İçersisindeki lif oranı 3.8 gram, şeker 10.7 gram ve günlük ihtiyacın yüzde 39’unu karşılayan C vitamini ise 35 miligramdır.