Soğanın keskin tadını alıp götürecek! Ne koku ne acılık kalıyor, sütlü lezzet sırrı
Mutfağımızın olmazsa olmazlarından soğan, pek çok yemek için tercih edilir. Ancak içerisindeki bazı bileşenler pişirme aşamasında sizleri epey zorlayabilir. Özellikle kırmızı ve beyaz soğanlar, ağızda uzun süre kalan keskin bir tat bırakabilir. Gözler ise sürekli yaşarmaya başlar. Soğanın bu etkilerini hafifletmek için bazı yöntemler mevcut.Soğan çiğ olarak salatalarda, sandviçlerde, kısırda, pişmiş olarak ise yemeklerde sıkça kullanılır. Ancak çiğ soğan tüketirken en büyük sorunlardan biri soğanın acı ve keskin tadıdır. Aynı zamanda gözleri de rahatsız edebilir. İşte soğanı daha yumuşak, tatlı ve lezzetli hale dönüştürmenin yolu.