Soğan dolması böyle yapılır! Balkanların baş tacı, azıcık haşlayınca enfes oluyor
Soğan, mutfakta en sık kullandığımız malzemelerden biridir. Yemekler, salatalar, çorbalar… Kısacası her türlü tarifte karşımıza çıkar. Bazen doğrayarak, bazen pişirerek kullanırız. Ancak her durumda yemeklere kattığı tat ve aroma, mutfaklarımızın vazgeçilmez unsuru olmasını sağlar. Peki, yemeğin ana malzemesinin soğan olduğu bir tarif denediniz mi hiç? Cevabınız hayırsa, hazırlanın şimdi soğan dolması yapmaya başlıyoruz.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Soğan dolması, Osmanlı döneminden günümüze ulaşan ve özellikle Bosna-Hersek mutfağında kendisine has bir yeri olan bir yemek çeşidi, tarifidir. Soğanın katmanları arasına etli ve baharatlı iç harcın doldurulmasıyla hazırlanır. Her ne kadar, hazırlanışıyla zahmetli gibi görünse de bir kez yediğinizde her lokmada aldığınız tat bu zahmeti unutturur.