Diyetisyen Pınar Kural Enç: 'Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydaları saymakla bitmez.Lif açısından zengin olan kuru meyveler sindirim sisteminin de dostudur'
|
1
1 / 14Fotoğraf
Diyetisyen Pınar Kural Enç, yaptığı açıklamada, kuru meyvelerin zamanında ve ürün çok iken toplanmış meyvelerin suyunun uçurulması ile hazırlandığını belirterek, “Özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydaları saymakla bitmez.Lif açısından zengin olan kuru meyveler sindirim sisteminin de dostudur.Özellikle diyet yapanlar için vazgeçilmez bir Araöğün alternatifidir” dedi.
Kış ayları için hazırlanan kayısı,erik,üzüm gibi meyve kurularına tropikal olan meyvelerden kivi, papaya,ananas gibi renkli renki meyve kurularının da eklendiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç “Kurutma işleminin yiyecekleri korumak için kullanılan en eski yöntemlerden biri olduğunu ve uzun süre dayanıklılığını koruyacağını ve içerdiği su miktarı düşük olduğundan yiyeceği bozacak mikroorganizmaların gelişip çoğalamamaktadır. Kuru meyvelerin, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 90 oranındaki suyun yüzde 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilmektedir.Bu işlem ile içlerindeki su oranı azalan sebze ve meyvelerin şeker oranları yükselir ve dayanıklılıkları artar. Kurutma işlemi sonrası C vitamini dışında bütün mineralleri korunur, kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyeller ile öncelikle serbest radikallere karşı korur. Meyveler arasında ise kurutmaya en elverişli olanları elma, armut, vişne, erik, kayısı, üzüm ve dut tur, kivi, mango, muz, çilek, ananastır.Bu kurularının da çeşit çeşit faydaları vardır” şeklinde konuştu.